23948sdkhjf

Forsinket genbrugsplads ikke langt fra byggestart

Byggeriet af en ny genbrugsstation i Københavns Sydhavn er nået et væsentligt skridt nærmere
Oprindeligt skulle byggeriet af et nyt genbrugscenter i Sydhavnen i København være påbegyndt i juli 2010, men her fire år efter, er det endnu ikke gået i gang. Dog er udsigten til første spadestik ikke så langt ude i horisonten længere.

Flere faktorer har været skyld i forsinkelsen, blandt andet, at en nabo havde klaget over Københavns Kommunes miljøgodkendelse til Natur- og Miljøklagenævnet.

Klagesagen er afgjort, og Natur- og Miljøklagenævnet stadfæstede kommunens miljøgodkendelse med enkelte ændringer og under forudsætning af, at lokalplansgrundlaget blev bragt i orden.

- Der er stadig et par småsten på vejen. Før vi kan gå i gang, forudsætter det, at dispensation for lokalplanen træder i kraft. Dispensationen er i høring lige nu, og hvis den bliver påklaget, kan vi ikke komme videre med det samme, forklarer projektleder Per Brask fra Amager Ressourcecenter (ARC), som er bygherre på Sydhavn Genbrugscenter.

ARC samarbejder med Københavns Kommune om projektet.

Måske klar i 2016

Chef for Københavns Kommunes enhed Bæredygtighed, Merete Kristoffersen fortæller, at indsigelsesfristen er lige op over, men at det ikke har opsættende virkning, hvis nogen har indsigelser.

- Vi har så at sige fået medhold i selve miljøgodkendelsen. Hvis der er nogen indsigelser, går vi ikke fysisk i gang med byggeriet, men vi kan gå videre med at lave forarbejdet, siger hun.

ARC forventer at kunne tage første spadestik i løbet af 2015, og at den i alt 1.070 kvm store genbrugsstation kan tages i brug i 2016.

- Vi kan tidligst komme i gang med rådgivningsudbuddet efter sommerferien, siger Per Brask.

Bjarke Ingels Group (BIG) har udarbejdet oplægget til det nye genbrugscenter i Sydhavnen, og det skal danne udgangspunktet for det videre arbejde.

Genbrug af materialer

Etableringen af Sydhavn Genbrugscenter koster omkring 69 mio. kroner. Heraf finansierer ARC 42,3 mio. kroner, mens Københavns Kommune på nuværende tidspunkt har afsat 6,6 mio. kroner til projektet.

I morgen onsdag skal Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune tage stilling til en bevilling til etableringen af genbrugsstationen på 19,8 mio. kroner. Hvis den ikke bliver godkendt, fortsætter ARC med etableringen af den traditionelle genbrugsstation uden genbrugsaktiviteter som eksempelvis genbrugsbutik og café.

- Københavns Kommune står for finansieringen af de aktiviteter, siger Per Brask. Han fortæller, at det blandt andet er tanken, at genbrugsstationen skal give mulighed for direkte genbrug af eksempelvis byggematerialer:

- Tanken er, at når nogen afleverer overskydende isolering, sanitet, vinduer eller lignende, så skal det sælges videre i en genbrugsbutik.

De særlige genbrugsaktiviteter er ifølge Merete Kristoffersen de første af sin art i København såvel som i resten af Danmark.

- På flere af vores genbrugsstationer har vi byttecentre, hvor man kan efterlade ting, som andre kan få glæde af, men på genbrugscenteret i Sydhavnen udfordrer vi genbrugstanken, siger hun.

Genbrugscenteret skal sætte rammerne til rådighed for kreative igangsættere, og forventningen er, at der blandt andet vil være værksteder, hvor man eksempelvis kan reparere en kommode, der mangler et ben eller lignende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11