23948sdkhjf

Aarhus screener bygninger

I det netop vedtaget budgetforlig sætter Aarhus Kommune 450 mio. kroner af til energirenoveringer over fem år
Aarhus Kommune går nu i gang med en omfattende screening af kommunens bygninger med henblik på omfattende energirenoveringer.

Det er partierne bag kommunens netop vedtagne budgetforlig blevet enige om. Aarhus vil således foretage energirenoveringer for godt 450 mio. kr. over de kommende fem år.

Aarhus Kommune ønsker at reducere CO2-udledningen fra en væsentlig del af de kommunale bygninger med 40 procent ved at gennemføre energirenoveringer – herunder opsætning af solceller – for i alt 456 mio. kr.

Tjener sig selv hjem

Et foreløbigt overslag viser, at kommunen ikke kun opnår at nedbringe sin CO2-udledning som virksomhed med 13 procent.

Man forventer samtidig, at udgifterne til energirenoveringer vil kunne tjene sig selv hjem – og mere til.

I alt forventes det, at kommunen vil kunne spare op mod 40 mio. kr. årligt i 15 år på investeringerne.

- Jeg er meget tilfreds med, at forligspartierne i Aarhus nu sætter skub i en investering, der vil gavne kommunen og dens borgere på flere områ-der. Ud over effekten på CO2-udledning og den økonomiske gevinst, vil man også opnå et bedre indeklima i bygningerne, og arbejdet med energirenoveringerne vil sætte gang i flere arbejdspladser. Så det er bare et arbejde, vi glæder os til at sætte i gang, siger rådmanden for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek (V), til kommunens hjemmeside.

Energirenoveringen omfatter blandt andet isolering af klimaskærm, udskiftning af vinduer og optimering af ventilationsanlæg, ligesom der skal investeres i solcelleanlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082