23948sdkhjf

Passivhusrådgiver åbner i København

Efter to år i Aalborg etablerer Dansk Passivhus Center sig nu også i hovedstaden
En af specialisterne inden for passivhusbyggeri i Danmark åbner nu afdeling på Østerbro i København.

Det er Dansk Passivhus Center i Aalborg, der to år efter etableringen, nu vil udnytte, at markedet for energibyggeri ikke ligger helt i dvale.

- Mens byggeriet som helhed fortsat træder vande på et lavt niveau, udvikler markedet for energirenovering af boligejendomme sig positivt, og det står klart, at behovet er størst i hovedstadsområdet. På den baggrund har vi bearbejdet markedet og haft en række boligselskaber med på tur til Frankurt for at præsentere potentialet i renovering og nybyg til passiv standard. Derved er der skabt en stor interesse for passivhusrenoveringer, og det tager vi konsekvensen af med etablering af en ny afdeling på Østerbro, siger centerchef Søren Dietz fra Dansk Passivhus Center.

Klimaskærm i fokus

Dansk Passivhus Center har både det gælder energiteknisk rådgivning, totaløkonomisk energiscreening og udvikling af konkrete projekter inden for nybyggeri og renovering fået stadig flere opgaver for boligselskaberne og ejendomsadministratorer i hovedstadsområdet gennem det seneste år.

- Tendensen er, at ikke mindst de store boligselskaber i stigende grad vender traditionel energioptimering med snævert fokus på effektivisering af tekniske installationer ryggen til fordel for en helheldsorienteret passivhusrenovering, der med afsæt i et samlet, energimæssigt optimeret bygningsdesign først energioptimerer bygningens klimaskærm og derefter udnytter energieffektive teknologier til at optimere de tekniske installationer.

Fordelene ved en passivhusrenovering, der udnytter solvarmen i en optimeret bygningskrop, er da også til få øje på.

Ikke alene vokser den potentielle energibesparelse fra cirka 35 procent til over 90 procent.

Beboerne får samtidig en bebyggelse med en opdateret arkitektonisk profil og tætte boliger med et stærkt forbedret indeklima.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078