23948sdkhjf

Cykelhåndværker på en tagryg

250 meter cykelsti på taget af Ådalsparken i Hørsholm
Cyklerne er taget med op på toppen af den 250 meter lange boligblok Ådalsparken, Danmarks anden længste boligblok. Her har Adserballe & Knudsen anlagt en to meter bred cykelsti på taget, så håndværkerne kan spare tid, når de skal frem og tilbage.

- De kikkede lidt på kontoret, da jeg kom med en rekvisition på en minicykel, siger Anders Fredskild, Adserballe & Knudsen, der er projektleder på at opføre 40 tagboliger på Ådalsparken.

- Cyklen letter det daglige arbejde. Vi kommer op på taget med en godspersonelevator i den ene gavl og arbejder i modsatte ende af boligblokken. 250 meter fra elevatoren. Som arbejdet skrider frem, kommer vi tættere og tættere på elevatoren, men især her i de første etaper sparer cyklen mig for mange skridt i løbet af en arbejdsdag, fortæller han.

Udført i træ

Cykelstien på taget er udført i træ oven på det flade tag og er to meter bred. I alt er der anvendt syv km. træ til dæk og rækværk. Der er også et pit stop med en toiletvogn halvvejs henne ad taget. Skal man, så skal man, og der er langt ned til byggepladskontoret. På toppen af boligblokken Ådalsparken opfører Adserballe & Knudsen 40 nye tagboliger. Boligbyggeriet er samtidig en tagrenovering, hvor salget af de 40 boliger vil finansiere projektet.

- Boligerne opføres som let byggeri. Den lette løsninger minimerer vægtbelastningen på bygningen og er en hurtig, effektiv og miljørigtig byggemetode. Vi anvender præfabrikerede bokse, der løftes op med kran og monteres på stedet, siger han.

- De første fire bokse er sat op på de stålprofiler, vi har monteret på det øverste betondæk. Alle tilslutninger er ført op gennem taget lige til at koble på boligens installationer.

- Udfordringen er planlægningen, så vi er klar med alt det forberedende, når boligsektionerne kommer og bliver løftet op, og holde en god byggerytme, understreger Anders Fredskilde.

Komplette bokse

De præfabrikerede bokse er 2,4 eller 3,6 meters bredde og knap 20 meter lange. To bokse svarer til en bolig og kommer komplet med el, vvs, køkken, parketgulv mm.

De får tagterrasse langs i næsten hele husets længde med en fantastisk udsigt over Øresund og Nordsjælland fra toppen af boligblokken, 25 meter oppe.

40 boliger incl. nyt tag på boligblokken opføres på kun 15 måneder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079