23948sdkhjf

Få klausuler hos offentlige bygherrer

Øget anvendelse af sociale klausuler vil indgå i regeringens samlede indsats for erhvervuddannelser, understreger Margrethe Vestager
Staten, de 98 kommuner og fem regioner har kun i 156 ud af 2.300 kontrakter stillet sociale krav - sociale klausuler - til de private firmaer, der skal udføre opgaver for dem.

Derfor har Christian Juhl fra Enhedslisten bedt økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) forklare, hvad hun vil gøre for at forhøje andelen af kontrakter med sociale klausuler.

Ministeren oplyser, at regeringen gerne ser øget brug af sociale klausuler i udbud i den offentlige sektor:

- Regeringen har således en klar forståelse med både KL og Danske Regioner om vigtigheden af at anvende sociale klausuler om uddannelses- og praktikpladser i relevante udbud. Det konstateres i økonomiaftalerne, at kommunerne og regionerne arbejder med sociale klausuler og etiske hensyn i forbindelse med udbud. Det er naturligvis også vigtigt, at statslige ordregivere overvejer muligheden for at anvende sociale klausuler i udbud, hvor det er oplagt, eksempelvis større bygge- og anlægsopgaver. Spørgsmålet om øget anvendelse af sociale klausuler i statslige udbud vil i den kommende tid indgå i regeringens samlede indsats for at skabe bedre erhvervsuddannelser og en styrket uddannelsesgaranti, siger Margrethe Vestager i sit svar til Christian Juhl.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11