23948sdkhjf

Lær af fejlene

Det er menneskeligt at fejle, men det er dumhed ikke at lære af sine fejl. At lære - det gør man i politik nu engang bedst ved at opleve de konsekvenser, ens tidligere beslutninger har for borgere og virksomheder. Hvis et flertal i Folketinget ikke er “dumme", altså lærer af deres fejl, er der håb forude for den danske byggebranche.

Dansk Byggeri har i en analyse påpeget, at boligjobordningen skaber tusinder af job ikke mindst i byggesektoren, og det kan godt være, at regnedrengene i Finansministeriet med deres økonomiske modeller kommer frem til et andet resultat. Så er det blot at konstatere, at virkelighedens verden endnu en gang har overhalet den teoretiske verden.

Når det drejer sig om mennesker, kan det hele ikke opstilles i regneark. Mennesker reagerer nemlig ud fra helt andre parametre, end teorier og regneark kan forudse. Og når det gælder boligjobordningen er der endnu en faktor, der skal regnes med, nemlig bekæmpelsen af det sorte arbejde, hvor man i Sverige med en lignende ordning, ganske vist meget mere attraktiv end den danske, nærmest har udryddet sort arbejde.

Politikerne sidder ved finanslovsforhandlingerne ikke bare med ansvaret for de 3.000 byggejob, der forsvinder, hvis boligjobordningen som planlagt fjernes. De har også ansvaret for at forpasse muligheden ved at skabe tusinder af nye job med en forbedret boligjobordning. Vel at mærke hvis de kommer op af deres økonomiske skyttegrave og lytter mere til de virksomheder, der kæmper for overlevelse i virkelighedens verden, i stedet for de DJØF’er, der har indtaget Finansministeriet og har deres på det tørre.

Regeringen kan slå to fluer med et smæk. Igen og igen hører vi, at Danmark har en “grøn regering" der ikke bare ønsker vedvarende energi, men også vil have en energieffektivisering af det bestående ældre byggeri. Ved at bevare boligjobordningen skabes der ikke bare job, men en stor del af de ekstra beskæftigede vil udføre energieffektiviseringer, netop fordi borgerne kan se fornuften i bedre isolering, nye vinduer, solceller o.s.v.

Prøv bare for én gang skyld at lære af tidligere fejl. Til gavn for danskerne og til gavn for miljøet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11