23948sdkhjf

Byggeriet ansætter atter flere lærlinge

Stor fremgang i korte praktikaftaler giver flere lærepladser i byggeriet
Virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen har fået mere mod på at tage lærlinge.

I årets første tre måneder er der indgået flere praktikaftaler i byggeriet end på tilsvarende tidspunkt de seneste fem år. Det viser tal for indgåede uddannelsesaftaler for marts i år, som Undervisningsministeriet netop har offentliggjort.

I forhold til sidste år er der alene tale om en fremgang på over 40 procent.

Fremgangen kan dog på ingen måde imødekomme behovet for praktikpladser, idet flere end 3.000 unge står uden den ønskede praktikplads i en virksomhed i byggeriet. Heraf har knap 1.800 valgt at fortsætte uddannelsen i skolepraktik.

- Det er rigtig positivt, at der er tale om en flot fremgang i aftaler i forhold til sidste år. Man skal dog tænke på, at vi kommer fra et lavt udgangspunkt, idet der i begyndelsen af 2013 blev indgået få aftaler på grund af den lange vinter og halveringen af praktikpladspræmien med udgangen af 2012. Derfor holder den store fremgang ikke året ud, men der er ingen tvivl om, at der vil blive skabt flere praktikpladser i år end sidste år. Det er en positiv udvikling, og det er også godt for erhvervsuddannelsernes omdømme, siger Louise Pihl, afdelingschef i Dansk Byggeri.

Det er ikke mindst antallet af korte uddannelsesaftaler, som ikke omfatter den fulde uddannelse, der bærer fremgangen. Fra marts sidste år til marts i år er der alene tale om fremgang på 75 procent i de korte aftaler.

De korte aftaler udgør nu mere end en tredjedel af alle nye praktikaftaler i byggeriet.

- Udviklingen i de korte aftaler er formentlig udtryk for, at praktikpladscentrene begynder at virke. Det er jo netop tanken, at der skal opdyrkes nye virksomheder, som ikke tidligere har taget lærlinge, og som ikke kan tilbyde praktik i hele uddannelsen. Samtidig er det givetvis også udtryk for, at markedssituationen fortsat er ustabil og at mange virksomheder ikke tør binde an med en lærling tre år frem i tiden, lyder vurderingen fra Louise Pihl.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125