23948sdkhjf

Skrappere kontrol med metro-entreprenører

I den ny kontrakt med hovedentreprenører får Metroselskabet bedre mulighed for at kontrollere underentreprenørerne
Metroselskabet får nu mulighed for at afvise en underentreprenør eller et vikarbureau, hvis virksomheden ikke har overholdt krav til løn- og arbejdsvilkår på tidligere projekter.

Den ny mulighed er skabt som følge af den ny kontrakt, som Metroselskabet hen over sommeren har forhandlet med hovedentreprenøren CMT.

Ud over forhandlingerne om ny tidsplan og samlet økonomisk ramme for Cityringen er Metroselskabet og CMT blevet enige om stramningerne af bygherrens muligheder for at gribe ind over for underentreprenører, der ikke lever op til kravene om ordnede løn- og arbejdsforhold.

- Vi vil ikke se virksomheder på det her projekt, som snyder deres ansatte for den løn, som de skal have, og som vi stiller meget klare krav om. Det er vores opfattelse, at langt de fleste underentreprenører på Cityringen lever op til disse krav. Desværre opstår der indimellem mistanke om, at enkelte virksomheder ikke overholder reglerne, hvilket naturligvis er helt uacceptabelt. Med den nye aftale får vi bedre redskaber til at gribe ind overfor de brodne kar, forklarer Metroselskabets adm. direktør, Henrik Plougmann Olsen.

Ud over at Metroselskabet har sikret sig ret til at kræve dokumentation om kommende underentreprenørernes forhold og om fornødent afvise dem, har CMT desuden forpligtet sig til at gribe ind over for de underentreprenører eller vikarbureauer, hvis det viser sig, at de ikke betaler deres medarbejdere de overenskomstmæssige lønninger.

LO-formand Harald Børsting glæder sig som medlem af Metroselskabets bestyrelse også over stramningerne.

- Jeg er tilfreds med, at Metroselskabet nu sætter hælene i overfor firmaer, der tilsyneladende ikke har forstået Den Danske Model. Alle virksomheder, der opererer i Danmark – også på Metrobyggeriet - skal naturligvis overholde gældende overenskomster om løn- og arbejdsvilkår, siger han i en pressemeddelelse fra Metroselskabet.

Nødvendig omhu

Metroselskabets forbedrede kontrolmuligheder får også ros med på vejen fra fagbevægelsen.

- Det sender et signal om, at man har erkendt, at de sager og den kritik, der har været af visse entreprenører. Man tager konsekvensen af, at situationen lader meget tilbage at ønske. Vi betragter det som nødvendig omhu, at man har benyttet muligheden til at stramme indsatsen. Det er også positivt, at Metroselskabet har igangsat stikprøvekontroller af i første omgang 10 underentreprenører, og vi er glade for det åbne og konstruktive samarbejde med arbejdsmarkedets parterne om denne kontrol. Vi håber meget, at metoden viser sig anvendelig, siger Palle Bisgaard, næstformand i Byggegruppen i 3F.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111