Minister redegør for aktion på kendt hotel
38 medarbejdere fra Skat, cirka 40 politibetjente og fem tilsynsførende fra Arbejdstilsynet var med i aktionen på Hotel d'Angleterre
Af den fremgår det, at Skat deltog med 38 medarbejdere, politiet med cirka 40 betjente og Arbejdstilsynet med fem tilsynsførende.
- Da myndighederne kom til stedet, blev arbejdet standset. Alle personer blev bedt om at samle sig, så politiet kunne sikre identiteten af de tilstedeværende, og Skat kunne kontrollere udeståender på skatte-, moms- og afgiftsområdet. Politiet havde forud for Skats og Arbejdstilsynets ankomst lukket pladsen og flere gader af, oplyser ministeren.
Arbejdet standset
Arbejdstilsynet mødte ifølge ministeren ingen udenlandske virksomheder, og derfor blev der ikke konstateret nogen overtrædelse af anmeldepligten til RUT-registret.
- Da arbejdet blev standset på Hotel d'Angleterre, kunne Arbejdstilsynet ikke i noget større omfang konstatere, om der blev arbejdet i strid med arbejdsmiljøreglerne. Arbejdstilsynet afgav dog et strakspåbud om afspærring for kraning og et forbud mod at arbejde videre, før der er truffet foranstaltninger mod ulykke med kraning, idet der var risiko for tab af tung byrde eller beskadigelse fra seks etagers facadestillads. Skat talte med 132 personer, som ifølge de afgivne oplysninger skulle være ansat i 28 forskellige virksomheder. 14 personer oplyste, at de havde første arbejdsdag. 12 personer modtog overførselsindkomster samtidig med ansættelsesforhold på byggeplads. Skat konstaterede, at to virksomheder drives som uregistrerede i forhold til skat og moms, oplyser ministeren videre.
Løb væk
Ifølge Politiet forsøgte to personer at løbe fra byggepladsen via stillads på taget, men blev fanget af politiet. Ni personer forsøgte at stikke af over et plankeværk, men blev tilbageholdt af civile betjente.
Flere personer forsøgte at gemme sig. Yderligere blev én person anholdt på grund af en fogedforretning ved Skat.
En arbejdsgiver oplyste, at han havde en del andre udenlandske ansatte, som dog ikke var på pladsen under aktionen, og at han havde udbedt sig cpr.numre på samtlige ansatte, men var usikker på hvilken form for dokumentation, de havde fremvist.
Arbejdsgiveren blev derfor sigtet for ulovlig beskæftigelse af udenlandsk arbejdskraft i det konkrete tilfælde og vejledt om, at han skulle udbede sig dokumentation for ret til arbejde for de øvrige udenlandske ansatte og herefter kontakte Københavns politis udlændingekontrolgruppe.