23948sdkhjf

Nilfisk rykker i felten i England

Vanskeligt at rive redskabsbærerne fri af støvsugere og højtryksrensere
WINDSOR, ENGLAND: - Det er en udfordring at komme ind ad døren med et nyt mærke på markedet. Mange forbinder Nilfisk med støvsugere og højtryksrensere og absolut ikke med multi-maskiner.

Barry Edwards og Nick Breed havde ganske travlt på standen på den grønne Saltex-messe i Windsor. Interessen for de grønne redskabsbærere er absolut fin.

Men mange messegæster undrede sig åbenlyst over Nilfisk-maskiner i den størrelse.

Det er vanskeligt at ændre bevidstheden om, at Nilfisk er ensbetydende med enten støvsugere eller højtryksrensere.

- Det går klart fremad. Nilfisk har været på det britiske marked i en halv snes år, men repræsenteret af en nu tidligere importør. Efter at Nilfisk Outdoor Division selv har overtaget salget i England, går vi nu efter at få ram på den grønne sektor. Kommunerne kender efterhånden godt Nilfisk. Nu skal vi også have fat i anlægsgartnerne og entreprenørerne, siger Barry Edwards.

- Mellemstørrelsen City Ranger 2250 er vores topsælger i Storbritannien. Men der er også stor bevågenhed omkring den store City Ranger 3500. Vi forhandler netop nu om 10 maskiner til en kommune, fortæller Nick Breed.

Den forkerte side

Den britiske venstrekørsel giver imidlertid de engelske salgsfolk et problem over for mange potentielle kunder.

- De mindste maskiner har sæde og rat midt i kabinen. Men i den store City Ranger 3500 sidder maskinføreren i højre side. I Danmark betyder det, at han kan køre med feje-/sugeanlæg og arbejde i samme side, som han selv sidder. I England sidder han umiddelbart i "den forkerte side". Virkeligheden er imidlertid, at udsynet til kantstenen faktisk er bedre for en engelsk chauffør. Det skal vi bare lige forklare og demonstrere, siger Barry Edwards.

Fravalgt på papiret

Rat og førersæde i højre side er især et problem, når engelske kommuner ønsker materiale fra forskellige leverandører. Her forventes det, at der er mulighed for at krydse af, om der ønskes højre- eller venstrestyring.

- Vi ved, at vi flere gange er blevet fravalgt blot på et stykke papir, inden vi haft lejlighed til at præsentere maskinen. Derfor håber vi, at det britiske marked bliver stort nok til, at de på fabrikken i Lemvig beslutter at lave også en venstrestyret udgave, siger Barry Edwards.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109