23948sdkhjf

22 forskerboliger i Carlsberg-bydel

22 kommende boliger i Carlsberg Byen i København bliver hjem for topforskere fra ind- og udland, der er på gæstebesøg i Danmark
I det syd-østlige hjørne af Carlsberg Byen i København er byggerierne af den nye Carlsberg Station og Professionshøjskolen UCC’s nye campus Carlsberg allerede i fuld gang.

Nu er endnu et byggeri i området skudt i gang, da første spadestik til 22 nye forskerboliger er taget.

De nye forskerboliger støder op til den historiske J.C. Jacobsens Have og får den nye Carlsberg Station og Campus Carlsberg som nabo.

- Vi er glade for, at første spadestik er taget til endnu et nyt byggeri i Carlsberg Byen. Byggeriet af Forskerboligerne er endnu et skridt i udviklingen af et nyt levende bykvarter i København. Med opførelsen af de nye forskerboliger bliver Carlsbergs tradition for at have top-forskere fra ind- og udland på gæstebesøg samtidig videreført i en ny og tidssvarende udgave i Carlsberg Byen, siger Jens Nyhus, der er adm. direktør i udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S.

Det Carlsberg Byen P/S, som opfører de 22 nye forskerboliger for Carlsbergfondet. Byggeriet forventes at stå færdig i midten af 2016.

Carlsbergfondet tog beslutningen om at påbegynde projektet på 200 års fødselsdagen for J. C. Jacobsen, grundlæggeren af Carlsberg, i 2011.

Det er det danske arkitektfirma Praksis Arkitekter, der står bag tegningerne til det nye forskerboligbyggeri. Firmaet vandt Carlsbergfondets konkurrence om at tegne boligerne, fordi deres bud imponerede ved at nyfortolke og videreføre historien om Carlsberg – blandt andet i kraft af byggeriets lyse farve, der går igen i nabobygningen og Carlsbergfondets æresbolig.

Samtidig er vinderforslagets murværk udtryk for en dansk håndværksmæssig tradition omsat i nutidig arkitektur.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11