23948sdkhjf

Byggenyt

REGION HOVEDSTADEN

FREDERIKSBERG: By- og Miljøudvalget i Frederiksberg Kommune har vedtaget, at der udarbejdes lokalplan og tillæg til kommuneplan for Nordre Fasanvej 176 til studieboliger og erhverv.

Ejendommen Nordre Fasanvej 176 ligger umiddelbart nord for Bispeengbuen. Ejendommen har stået tom i mange år, og er derfor tilgroet og ikke særlig præsentabel at se på. Den nye ejer ønsker nu at opføre en ny bebyggelse i seks etager, som kombinerer detailhandel, studieboliger og parkering. Der skal desuden indrettes udendørs opholds- og aktivitetsarealer i stueplan, mens der på tageetagen indrettes grønne opholdsmiljøer.

På grund af det lille grundareal vurderes det ikke at være en optimal løsning at etablere en parkeringskælder. I stedet placeres parkeringen på førstesalen, hvilket vurderes at være en optimal måde at udnytte et svært anvendeligt areal ud for Bispeengbuens køreareal.

REGION SJÆLLAND

JERSIE: Flere har vist interesse for at købe Jersie Skole, og Solrød Byråd har netop accepteret et bud fra PUS A/S, som driver privatpsykiatriske bo- og behandlingssteder, skriver kommunen i et nyhedsbrev.

Pus A/S har på nuværende tidspunkt to certificerede psykiatriske bo- og behandlingscentre i henholdsvis Odsherred og Kolding samt en landsdækkende vikarservice. Pus A/S’ plan er, at Jersie skole skal være hjemsted for både nye ydelser som rådgivning og kompetenceudvikling og et antal nye boliger. Pus A/S kan overtage bygningerne til næste sommer.

Købet er blandt andet betinget af, at der bliver vedtaget en ny lokalplan.

FAXE: Center for Social & Beskæftigelse i Faxe Kommune har konstateret et udækket behov for tidssvarende boliger til voksne med særlige behov. Fakse Ældreboligselskab ejer i dag 12 handicapboliger på Rådhusvej 63 - 65 i Faxe, som bebos af netop voksne med særlige behov, og her er der mulighed for at opføre endnu seks boliger ved siden af. Center for Social & Beskæftigelse anbefaler, at behovet for handicapboliger dækkes ved nybyggeri her, og den løsning er blevet godkendt af Faxe Byråd.

Byggeriet vil blive gennemført af Fakse Ældreboligselskab/Boligkontoret Danmark, og det forventes, at byggeriet kan påbegyndes i marts 2015.

REGION NORDJYLLAND

AALBORG: Aalborg Byråd har godkendt et forslag til lokalplan og et forslag til tillæg til kommuneplanen for den sydvestlige del af Eternitten og Vandværksparken i Grønlandskvarteret.

Formålet med planen er at skabe rammerne for en omdannelse af det sidste sydvestlige delområde af den tidligere Eternitgrund. Områdets anvendelser og bebyggelser skal komplementere og danne gode helheder med resten af den nye bydel.

Med lokalplanen er det også hensigten at give Vandværksparken en mere fremtrædende placering i Aalborgs rekreative byliv, samtidig med at området stadig kan fungere som ‘teknisk anlæg’ i forhold til Aalborgs vandforsyning.

Den samlede byggemulighed i den sydvestlige del af Eternitten fastlægges til 90.000 kvm, og herudover kan en del af det eksisterende færdigvarelager mod Sønderbro genbruges som parkeringshus.

Den faktiske omdannelse af delområderne på Eternitten vil foregå etapevis over en årrække. Der er ingen aktuelle bygge- eller anlægsprojekter inden for lokalplanområdet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109