23948sdkhjf

Miljøudgifter bør være et wake up call

Det må kunne gøres billigere at tage hensyn til natur og miljø ved store anlægsprojekter, mener aktør i byggebranchen
En udgift på 2,2 mia. kroner til miljøtiltag i forbindelse med de seneste fem års anlægsopgaver bør være et wake up call til politikerne.

Det mener adm. direktør i Asfaltindustrien, Anders Hundahl, der nu ser en oplagt anledning til at kigge udgifterne til miljøtiltag grundigt efter i sømmene.

- Et milliardbeløb af den størrelse bør give anledning til at sætte spørgsmålstegn ved, om man har behov for så mange faunapassager og paddehegn. Måske er det ok, at der ind i mellem er en frø, der hopper ud på vejen. Kravene til miljøtiltag er kammet helt over, siger Anders Hundahl og erklærer sig samtidig enig med Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, der i går i Licitationen - Byggeriets Dagblad fremførte, at penge til anlægsprojekter skal gå til asfalt.

Objektive argumenter

Anders Hundahl mener, at der bør være objektive argumenter for, at pengene er givet godt ud.

- Det minder om overmiljøregulering. Miljøtiltag skal gavne miljøet og ikke give branchen arbejde - det får vi mest ud af på langt sigt. Ofte kommer man længst med de første millioner, så det ville være værd at se på, om alle pengene er givet lige godt ud. Det her bør være et wake up call til politikerne. Det må kunne gøres billigere, siger han.

Branchedirektør i Danske Anlægsentreprenører, Niels Nielsen, synes beløbet lyder højt, men vil ikke vurdere, om det er for højt.

- Der er arbejde for os i at udføre de konkrete miljøtiltag, men man kan godt overveje, om det samfundsmæssigt har værdi. For os som branche er det vigtigt, at vores arbejde har størst mulig værdi for samfundet, så pengene investeres bedst. Men hvor meget, der skal bruges på miljøtiltag er en politisk beslutning, siger Niels Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093