23948sdkhjf

Ledningsentreprenørerne kører kortsigtet

Kabel- og ledningsentreprenørerne har en relativ kort horisont, når det gælder ordrebeholdningen, og kampen er hård om de ordrer, der er at få. Men nogle klarer sig godt
- Det går bedre, men der er bestemt ikke noget, der vokser ind i skyerne.

Det er formanden for Kabel- og Ledningssektionens konklusion på markedet i dag, efter at sektionen torsdag mødte kollegerne til Danske Anlægsentreprenørers generalforsamling, der blev afholdt torsdag i Odense.

Den overordnede trend er, at de store firmaer i kabel- og ledningssektionen har generelt mere at lave end de mindre.

- Generelt tror jeg, vi kan sige, at det på den korte bane egentligt ikke går så dårligt. Men ser vi lidt længere frem, kan man da godt blive lidt bekymret. Der er dog tilbud at regne på, så det er da altid positivt, siger formanden for Kabel- og Ledningssektionen, Kim Thomsen, der selv til daglig sidder i NCC.

Er ved at være gjort

- Der tegner sig nok et billede af, at de helt store ledningsopgaver såsom højspændingen, der skal lægges i jorden, er ved at være gennemført. Der er i hvert fald ikke det store, der tyder på, at der kommer meget mere ad denne vej, siger formanden til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

For at der for alvor kommer til at ske noget for kabel- og ledningsfolket, så skal der tages nogle politiske beslutninger.

- Og dem mangler vi nok lidt, for det er en skam, at vi ikke kan fortsætte det gode arbejde. Det er der langt mere synergi i end at skulle drosle ned igen for så at starte op senere igen, siger han.

Til kamp mod fartskriver

Branchen kæmper i øvrigt også med den nye 50 kilometer-zone, hvor der ud over de 50 kilometer skal være installeret fartskrivere i bilerne.

- Det er en fuldstændig tosset regel, og jeg tror bestemt ikke, at man har tænkt over konsekvenserne for en branche som vores, der måske skal køre 60-70 kilometer med en trailer og en lille gravemaskine. Så vi håber meget på, at grænsen bliver ændret til 100 kilometer, siger han.

- Man taler så meget om at lette byrderne for de mindre virksomheder. Dette er et klart eksempel på det lodret modsatte, siger han.

Et andet problem er kredittiden. En række af virksomhedernes kunder, herunder blandt andet nogle kommuner og nogle forsyningsselskaber kører med kredittider på helt op til 120 dage.

- Og her har vi så et problem, som især rammer de mindre virksomheder, som har svært ved at gå hen i banken og få en større kassekredit, fortæller han.

- Det er et reelt problem, og det forhindrer de mindre virksomheder i at vokse sig større, fordi kapitalbehovet er relativt større, siger Kim Thomsen.

Kabel- og ledningssektionen tæller 44 medlemsvirksomheder, som således er en sektion i Dansk Byggeri, som er placeret sammen med Danske Anlægsentreprenører.

Ny i formandsstolen

Formanden Kim Thomsen er helt ny i formandsstolen:

- Jeg har kun været formand i en måned, men har været næstformand i et års tid. Jeg afløser Lars Lorentzen, der jo forlod Petri & Haugsted, som også er medlem her, forklarer han.

En af de virksomheder, der klarer sig godt på området, er Hoffmann A/S, der har haft god aktivitet i de forgangne år:

- Faktisk har vi siden 2004 arbejdet sammen med SEAS NVE på en kontrakt, som er blevet forlænget tre gange. Det har været meget flotte resultater, som blandt andet skyldes tidlig involvering af os og vore underentreprenører, og det har betydet et rigtig godt samarbejde. En anden konsekvens er, at vi nu har udført 1.000 kilometer uden skader, og det er vi da ret stolte af, siger regionsdirektør, Demi Iljazowski.

- Arbejdet har bestået i at lægge højspænding ned i jorden, og det er bare gået derudad, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11