Ny hotelfløj vinder Tømrerprisen
Forsikringsakademiets nye hotelfløj modtager prisen fra Københavns Tømrerlaug
Centret, som rummer Forsikringsakademiet, har mange mindre knopskydninger", og derfor gennemgik det i årene 2010 og 2011 en større om- og tilbygning, som omfattede en forlængelse af hovedbygningens to sidefløje og en reception i glas. Samt ikke mindst en ny hotelfløj på 1800 kvm og 40 værelser, som er placeret som en selvstændig bygning ikke langt fra hovedkomplekset.
Og netop hotelfløjen er nu blevet belønnet med Københavns Tømrerlaugs Tømrerprisen 2014. Den er tildelt hovedaktørerne bag hotelfløjen, arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg og entreprenørfirmaet HP Byg.
Buet længe
Hotelfløjen på to etager er formet som en buet længe, der næsten danner en kvartcirkel. Der indgår træ og trækonstruktioner både ude og inde som de væsentligste bygningsdele.
Arkitektonisk er den buede bygningslænge, der er placeret på punktfundamenter, en kreativ og vellykket løsning. Hotelfløjen er indpasset i den omgivende natur, som består af et gammelt parkanlæg med høje træer.
Samtidig har en omfattende præfabrikation af bygningselementerne medført en skånsom byggeproces i et følsomt naturområde.
Opført på syv måneder
Gennem et snævert samarbejde mellem de to hovedaktører, arkitekt og entreprenør, blev den traditionelle byggeproces med mange aktører og grænseflader erstattet af en strømlinet produktion uden forsinkelser.
Byggeriet er projekteret som et modulbyggeri, hvor boksmodulerne blev fremstillet på HP Bygs fabrik i Sindal og transporteret på lastbiler til byggepladsen og blev færdiggjort på syv måneder. Både arkitekt og entreprenør har oplevet det tætte samarbejde under byggeprocessen som konstruktivt og vellykket.
- Både bygherre, arkitektfirma og vi var enige om, at tiden var vigtig, men også at kvaliteten skulle være i top. Bygherre og arkitekt havde valgt en række helt specielle løsninger, der stillede store krav til udførelsen, og ikke mindst derfor er vi meget stolte over at få tildelt Tømrerprisen, siger HP Bygs adm. direktør, Henrik Petersen i en pressemeddelelse.
Særlig varmebehandling
Til de udvendige facader er brugt fyrretræ, som gennem en særlig varmebehandling er blevet gjort modstandsdygtigt overfor skimmel og svamp og fået en levetid, der nærmer sig ædle træsorters levetid.
Der er egeparketgulve i værelserne og på de udvendige terrasser er det også egetræ. Vinduerne er af driftshensyn af typen træ/alu, der udvendig er behandlet i en matsort farve for at matche bygningens øvrige farvenuancer sammen med naturen omkring bygningen.