23948sdkhjf

Konkurs gør plejecenter adskillige millioner dyrere

Greve Kommune vil fuldføre opførelse af plejecenter i fagentrepriser
Greve Kommune må imødese, at entreprenørvirksomheden Brødrene A. & B. Andersens konkurs i oktober sidste år vil fordyre opførelsen af et nyt ældre- og plejecenter i Karlslunde med et tocifret millionbeløb. Den præcise størrelse af fordyrelsen kendes endnu ikke.

Kommunaldirektør Allan Vendelbo slår imidlertid fast, at en overskridelse af den oprindelige kontraktsum ikke kan undgås,

Plejecentret blev oprindelig udført i totalentreprise med en samlet kontraktsum på 135 mio. kr. og var, da arbejdet gik i stå i forbindelse med betalingsstandsning og konkurs, knap halvvejs.

Nu forsøger Greve Kommune at få udført det resterende byggeri i fagentrepriser. Fagentreprisekontrakterne indgås i det væsentligste med de underentreprenører, som havde indgået aftale med Brødrene A. & B. Andersen.

- Vi forsøger at få lavet fagentreprisekontrakter med alle de entreprenører og leverandører, som var underentreprenører for totalentreprenøren, og udgangspunktet er, at det skal være på samme vilkår. Det er imidlertid ikke alle, der vil deltage på samme vilkår, så der er fortsat udeståender om enkelte af fagentrepriserne, siger Allan Vendelbo.

28 fagentrepriser

Ifølge en udbudsbekendtgørelse om det fortsatte arbejde på plejecentret vil den samlede kontraktsum for 28 fagentrepriser være cirka 63 mio. kr. Dertil kommer yderligere en række delaftaler, som endnu ikke er på plads.

Da Greve Kommune på konkurstidspunktet havde betalt 83 mio. kroner for arbejde og leverancer, er den oprindelige kontraktssum på 135 mio. kr. allerede overskredet med 11 mio. kr. med de kendte kontrakters værdi.

Kommunaldirektør Allan Vendelbo ønsker ikke at komme med et bud på, hvad den endelige overskridelse vil blive.

- Det har vi først overblik over, når de sidste aftaler er på plads, siger han.

Intet EU-udbud

Kommunen har længe været usikker på, om det resterende byggeri skulle ud i nyt EU-udbud.

Efter juridisk bistand har kommunen imidlertid fundet, at der ikke er udbudspligt forbundet med kontraktsindgåelserne.

Det skyldes, at byggeriet allerede har været konkurrenceudsat, og fordi arbejdet i videst muligt omfang udføres på samme vilkår som oprindelig aftalt.

Blandt de største fagentreprenører på det fortsatte arbejde er Guldborgsund Elementfabrik A/S, Kilhof Ventilation Aps, LS-Trapper & Stål A/S, Malerfirmaet Munck & Søn A/S, Nordisk Tagdækning A/S, Nordlys Agentur, Norisol, Ribe VVS-service, Vestergaard Nielsen A/S, Installatøren A/S, Bad Element Aps og Idealcombi.

Allan Vendelbo håber, at byggeriet kan komme i gang igen straks efter 23. januar, når klagefristen i forhold til udbudsbekendtgørelsen om den valgte fremgangsmåde udløber.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094