23948sdkhjf

Fundamentet er et velfungerende erhvervsliv

Med Søren Pape i spidsen for Det Konservative Folkeparti skal 2015 bruges på at at give erhvervslivet bedre vilkår, så der bliver råd til at dele velfærdsgaver ud
Der gik ikke lang tid fra Søren Pape i efteråret blev valgt som ny konservativ formand, og til han blev kendt for sin ligefremme facon, sin afslappede stil - han går for eksempel ikke med slips - og for at have nødvendigt kendskab til det han kalder "virkeligheden uden for osteklokken Christiansborg".

Han har arbejdet for Grundfos, været ansat som lærer og været leder af en ungdomsskole, før han i 2010 blev borgmester i Viborg.

Søren Pape meldte sig ind i Konservativ Ungdom, da han var 15 år gammel. Det var dengang, statsministeren hed Poul Schlüter og Konservativ Ungdom havde et solidt tag i de unge borgerlige. Nu er han formand for moderpartiet og hans opgave står glasklart: Han skal sørge for, at flere vælgere sætter krydset ved liste C ved det kommende folketingsvalg.

Det skal ske ved at give erhvervslivet bedre vilkår, så de kan udvikle sig og investere i stedet for at betale pengene i skat, understreger han. Licitationen har talt med den nye K-formand og bedt ham se tilbage på 2014 og frem mod 2015.

Hvis du ser tilbage på 2014, hvordan er året så gået – hvad har været højdepunktet og lavpunktet?

- For mig personligt var højdepunktet, at jeg blev leder af Det Konservative Folkeparti. Når man bliver spurgt, om man vil påtage sig så speciel en opgave, så kaster jeg mig gerne over den. Jeg har været med i partiet, siden jeg var 15 år gammel, og det at stå i spidsen er derfor helt specielt.

Lavpunktet i 2014 var på den anden side at stoppe som borgmester i Viborg. Det har været svært. Jeg var glad for min borgmester­gerning – derigennem har jeg mødt mange mennesker, jeg var tæt på borgerne og det det lokale erhvervsliv. Alt det har været svært at forlade.

Som konservativ partileder har du nu muligheden for at påvirke den retning, partiet skal bevæge sig i – hvor skal I hen?

- Vi skal fortsætte i den retning, vi længe har været på vej mod, hvor vi klart fokuserer på vores mål. Vi er kommet med en 2020-plan her op til jul, hvor vi sænker selskabsskatten, fjerner arveafgiften, fjerner topskatten og hæver beskæftigelsesfradraget. Vi skaber kun velfærd ved at skabe gode vilkår for virksomhederne. Det tager vi fat i med 2020-planen, som giver virksomhederne flere penge at bruge på at investere og udvikle sig frem for at betale dem i skat.

Skal de konservative stadig være erhvervslivets parti med dig som formand?

- Det skal vi. Og det er vi. Hele fundamentet for de gaver, man gerne vil dele ud på Christiansborg, forudsætter, at vi har et velfungerende erhvervsliv. Derfor vil vi gøre noget ved skattesystemet og skabe nogle bedre rammevilkår for de danske virksomheder. Vi har i partiet en forståelse for, at vi skal gøre en indsats for at fastholde arbejdspladser her i landet – det kan vi kun ved at give gode betingelser for erhvervslivet. Uden virksomhederne bliver der ingen penge, at dele gaver ud for.

Hvad håber du på at have opnået, når 2015 er gået?

- At have været med til at give erhvervslivet bedre vilkår. Jeg håber, at der er en borgerlig regering. Enten med os som en del af den eller som støtte til den. Desuden håber jeg, at vi er med til at føre en politik, hvor erhvervslivet er i fokus, og hvor de har fået nogle bedre vilkår for at drive forretning.

Hvis vi i 2015 får en ny borgerlig regering, hvad vil så være det første, I vil gennemføre for erhvervslivet?

- Det vil blive lettelser i personskatter og selskabsskatter. Ikke nødvendigvis i den rækkefølge. Vi skal først se på, hvor der kan dannes flertal med de andre borgerlige partier.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094