23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION MIDTJYLLAND

TORV • AARHUS: Aarhus Kommune har i samarbejde med tegnestuen Schønherr sat gang i en proces, der skal udvikle et fremtidigt Bispetorvet, så det i fremtiden kan summe af liv og aktivitet, skriver kommunen på sin hjemmeside.

I projektet søges det at skabe et byrum, der kan samle byens borgere, turister, erhvervsliv, kulturinstitutioner og alle, som har interesse i torvet. Samtidigt vil projektet tage højde for, at der bliver skabt sammenhænge mellem byens øvrige byrum. Bispetorvet ligger centralt placeret omkring Store Torv og Strøget, og sammenhængen herimellem tænkes ind i projektet. Den nedsatte projektgruppe vil i løbet af januar og februar 2015 involvere relevante interessenter.

REGION SJÆLLAND

TORV • MARIELYST: Marielyst Styregruppe besluttede på sit seneste møde, at den lille mio. kroner, der er tilbage, når nu Marielyst Torv er færdiganlagt efter GHB Landskabsarkitekters projektforslag, skal bruges på Marielyst Strandvej.

Der har været strid om, hvorvidt pengene skulle bruges på egeplanker på de 38 meter af Bøtøvej, der ikke har været med i torveprojektet, eller på Marielyst Strandvej. Det er nu meningen, at der to-tre steder på Marielyst Strandvej bliver etableret et stykke med egetræsplanker. Det fortæller Lolland-Falsters Folketidende.

SØ • PEDERSBORG: En restaurering af Pedersborg Sø i Sorø Kommune er en del af regeringens vand- og naturindsats, som der er sat 6,6 mia. kroner af til, skriver Sjællandske.

Det er endnu ikke muligt at sige, hvornår søen skal renses. Først skal der laves en vurdering i samarbejde med Sorø Kommune og Stiftelsen Sorø Akademi, som ejer Pedersborg Sø.

FORSKØNNELSE • HASLEV: Faxe Kommune har fået 3,55 mio. kroner fra Ministeriet for by, bolig og landdistrikter til forskønnelse af to passager og til at skabe to helt nye passager i den nordlige ende af Jernbanegade.

Desuden er der penge til rydning af en brandtomt og etablering af et grønt byrum i stedet. Endelig er der penge til et nyt byrum med udeservering fra Café Klinker samt til elementer til parkour.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094