23948sdkhjf

Anlægsfond giver 30 mio. kroner til nye idrætshaller

Nyt projekt fra Lokale og Anlægsfonden skal søsætte nye måder at indrette idrætshaller på
Lokale og Anlægsfonden har netop afsat 3 x 10 mio. kroner til en stor satsning på at etablere nye idrætshaller med nytænkende arkitektur og funktionalitet. Hallerne skal både kunne rumme de klassiske aktiviteter, men også integrere de mange nye idrætsaktiviteter, danskerne har taget til sig i de senere år, og rumme plads til både kultur og kreative værkstedsudfoldelser.

Satsningen kaldet "Nye tider - nye haller" retter sig mod nybyggeri af idrætshaller typisk på 40 til 65 mio. kroner i etableringsudgift. Det bliver muligt for potentielle bygherrer at søge om at blive blandt de tre udvalgte projekter, som kan blive en del af et udviklingsforløb i 2015, hvor der vil blive afviklet flere workshops og udvalgt arkitektteams. Til sidst kan hvert af de tre udvalgte projekter søge op til 10 mio. kroner i støtte til etablering.

Indsamle viden

Lokale og Anlægsfonden har tidligere udviklet og medvirket til at opføre en række idrætshaller, der introducerer nye elementer i arkitektur, funktionalitet og aktiviteter. Idrætshaller som har vakt opsigt både herhjemme og i udlandet. Men det er 10 år siden, at Fonden sidst var involveret i at udvikle bredt favnende idrætshaller helt fra grunden.

"Nye tider - nye haller" tager fat på at samle den viden, erfaringer og inspiration, som de foregående års mange meget forskellige idrætshalprojekter har skabt. Det skal viderebringes til udviklingen af de tre nye idrætshalprojekter, som skal blive eksempler på, hvordan de mest moderne idrætshaller i landet kan indrettes multifunktionelt, så de understøtter de klassiske indendørs idrætsgrene som håndbold, volleyball og badminton og samtidig kan møde den store interesse for fx de blødere bevægelsesformer som dans og yoga.

-Satsningen på "Nye tider - nye haller" skal skabe eksempler på, hvordan nybyggede multifunktionelle idrætshaller kan udformes med rum til en lang række gamle og nye idrætsaktiviteter, kulturtiltag, kreativitet og sociale fællesskaber. Vi glæder os til at høre fra interesserede bygherrer, når vi i foråret 2015 åbner for ansøgninger til satsningen, siger Anna Hassel, der er arkitekt i Lokale og Anlægsfonden.

Prækvalificerer seks teams

I foråret 2015 bliver det muligt for kommuner og andre potentielle bygherrer at ansøge Lokale og Anlægsfonden om at komme med i udviklingsforløbet om de nye idrætshaller til de nye tider. Ansøgningerne vil blive vurderet på baggrund af deres visioner, ambitioner, økonomiske forhold samt kendte og potentielle brugergrupper.

Der bliver af Fonden prækvalificeret seks arkitektteams bestående af arkitekt, landskabsarkitekt og ingeniør. Heraf vil tre teams senere blive udvalgt til at udformningen af hvert af de tre valgte idrætshalprojekter - i samarbejde med de lokale kræfter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143