23948sdkhjf

Silkeborg får ny park hen over motorvej

Når den nye silkeborgmotorvej står færdig åbner en ny park op ad det store projekt. Der bliver fokus på leg og motion
Silkeborgenserne får en ny park til leg og motion, når Silkeborgmotorvejen står færdig i efteråret 2016.

På tegnebrættet er en 9.000 kvm stor oplevelsespark på et dække over motorvejen gennem Silkeborg by, og Silkeborg Kommune får nu hjælp til at konkretisere ideerne.

Lokale og Anlægsfonden har givet tilsagn om 75.000 kroner til et forprojekt, og kommunen bidrager med samme beløb.

- Vi glæder os over, at vi med Vejdirektoratets hjælp får mulighed for at bruge overdækningen af motorvejen, og vi ser Lokale og Anlægsfondens støtte som en blåstempling. Det er udtryk for, at fonden også synes, det er en spændende ide, og det er forhåbentlig et signal om, at de vil være med, når vi skal i gang med det konkrete projekt, siger kultur- og fritidschef i Silkeborg Kommune Freddie Davidsen i en pressemeddelelse.

Bygger bro mellem bydele

Discover Park Silkeborg skal bygge bro mellem bydele og idrætsfaciliteter og give områdets mange børne- og uddannelsesinstitutioner og idrætsforeninger plads til nye aktiviteter.

Mange har været involveret i idefasen. På borgermøder og via Facebook er der kommet 100 gode ideer til, hvad man kan bruge området til.

I alt vil DisCover Park Silkeborg koste over 10 mio. kroner, og Silkeborg Kommune satser på at hente halvdelen fra forskellige fonde:

- Det er mange penge, men det er et spændende projekt, som det også vil være interessant for fonde at medvirke i. Så vi tror på, at vi kommer helt i mål, siger kultur- og fritidschef Freddie Davidsen.

Holder tidsplanen stik, kan silkeborgenserne tage Discover Park Silkeborg i brug i 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11