23948sdkhjf

Rammeaftaler om rådgivning frigiver tid

I 2013 indførte Københavns Ejendomme nye rammeaftaler om totalrådgivning, og indtil videre er erfaringerne gode
Det er indtil videre gode erfaringer, Københavns Ejendomme, som administrerer Københavns Kommunes ejendomsportefølje, har med nye rammeaftaler om totalrådgivning. Otte totalrådgivere er tilknyttet rammeaftalerne, som blev indført i starten af 2013.

- Vi er godt tilfredse med rammeaftalerne. De giver en vis hastighed. Der går kortere tid fra et projekt er blevet politisk besluttet til, at det bliver udført, fordi vi nu kan tildele opgaver under 15 mio. kroner direkte til en totalrådgiver, og sende opgaver over 15 mio. kroner i et miniudbud blandt de virksomheder, der er indgået rammeaftale med. Det frigiver ressourcer, som vi kan bruge på mere værdiskabende processer i arbejdet, siger Gerti Axelsen, som er chef for Projekt & Bygherre i Københavns Ejendomme.

Tidligere havde Københavns Ejendomme flere rammeaftaler om totalrådgivning, hvor 10 totalrådgivere kunne byde på hver opgave.

- Det er ressourcekrævende for totalrådgiverne at regne og byde på mange mindre opgaver. På den måde sparer virksomhederne også ressourcer ved ikke at skulle regne på opgaver, de måske ikke vinder, siger Gerti Axelsen.

Ikke til alle opgaver

At virksomhederne også sparer ressourcer på rammeaftaler kan FRI - Foreningen af Rådgivende Ingeniører nikke genkendende til.

- Vores seneste opgørelse fra 2012 viser, at de rådgivende ingeniørfirmaer bruger 300 mio. kroner årligt på tilbudsomkostninger. Beløbet ender aldrig på nul, men hvis det bliver reduceret med 100 til 150 mio. kroner, så giver det værdi. Rammeaftalerne kan være med til at reducere omkostningerne for de bydende, og det er attraktivt, siger adm. direktør Henrik Garver, men påpeger samtidig, at det er vigtigt at være opmærksom på, at rammeaftaler ikke passer til alle typre opgaver.

- Man kan supplere med rammeaftaler, men de passer ikke til alt, siger han og tilføjer, at det afhænger af, hvilken type opgave der er tale om, om rammeaftaler eller andre udbudsformer giver det bedste tilbud og den bedste konkurrencesituation.

Det er ikke alle totalrådgivningsopgaver i Københavns Kommune, der tilfalder totalrådgiverne tilknyttet rammeaftalerne. Gerti Axelsen fortæller, at rammeaftalerne er et supplement til traditionelle udbud, og at det er vurdering fra sag til sag, om rammeaftalerne skal benyttes.

Lærer hinanden at kende

Ud over at spare tid og arbejdskraft ved at have færre udbud og prækvalifikationsrunder ser Københavns Ejendomme også en fordel i, at både kommunen og virksomhederne lærer hinanden godt at kende i rammeaftalerne.

- Rammeaftalerne skaber en kontinuitet og et samarbejde, hvor totalrådgiveren eksempelvis kender de regler og krav, vi har i kommunen. Vi slipper for at starte forfra hver gang, siger Gerti Axelsen.

Ud over rammeaftalerne om totalrådgivning indgik Københavns Ejendomme også nye rammeaftaler om bygherrerådgivning, små håndværksopgaver, levering af midlertidige pavilloner samt om advokatydelser i 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113