23948sdkhjf

OPP-milliarder bag ny psykiatri i Aarhus

Team KPC vinder OPP-kontrakt om nyt psykiatrisk hospital i Skejby
Vinderen af det hidtil største OPP-sygehusbyggeri i Danmark er fundet. Det bliver Team KPC, der skal bygge et nyt psykiatrisk hospital, der bliver en integreret del af DNU - Det Ny Universitetshospital i Skejby. Det står klart, efter at Region Midtjylland i går holdt regionsrådsmøde.

Kontrakten for hospitalsbyggeriet, der bliver opført i et offentlig-privat partnerskab, lyder på 1,3 mia. kroner, og det vindende team består ud over KPC også af pensionskassen PKA samt Wicotec Kirkebjerg. Grontmij er rådgivende ingeniør på projektet, mens arkitekten er Arkitema.

- Vi synes, at OPP-området er et interessant område. Dels er der tale om sager af en vis størrelse, dels kræver OPP-projekter nogle kompetencer, vi har i huset, siger direktør i KPC Peter Christophersen og fortsætter:

- Det handler ikke bare om at vælge de billigste løsninger, men de bedste og billigste løsninger set over en længere periode, og det stiller krav til valget af materialer, men også til løsninger, som giver de billigste driftsudgifter.

Samme firma

Wicotec Kirkebjerg skal stå for teknikentreprisen samt facility management i 25 år. Facility management-kontrakten, som har en samlet værdi af 625 mio. kroner, omfatter primært drift og vedligehold af bygningerne og de tekniske installationer.

- Wicotec Kirkebjerg har den tekniske entreprise og skal samtidig stå for driften i 25 år. Det vil sige, at selve opførelsen af byggeriet er kædet direkte sammen med driften, og det er netop pointen i OPP, og det giver en god sikkerhed for bygherren, siger Peter Christophersen.

I et OPP-projekt er formålet nemlig at få de bedste løsninger totaløkonomisk set - altså set i forhold til hele byggeriets levetid.

Fra hospital til bydel

Når det nye psykiatriske hospital bliver taget i brug 1. januar 2019, står det over 150 år gamle psykiatrihospital i Risskov tomt.

Flere af de samme samarbejdspartnere omkring OPP-hospitalet er også gået sammen om et projekt for en ny bydel omkring de gamle fredede hospitalsbygninger, der er tegnet af Gottlieb Bindesbøll.

Bindesbøll Byen hedder projektet, som har et samlet areal på 110.000 kvm fordelt på omkring 1.200 nye boliger, som dels bliver indrettet i de historiske bygninger, dels i nybyggeri i området.

Holdet bag Bindesbøll Byen køber det gamle psykiatrihospital af Region Midtjylland. Selve investeringen bag tilblivelsen af en ny bydel er stykket sammen af en investering fra KPC på 350 mio. kroner, en investering fra PKA på 800 mio. kroner samt 1,6 mio. kroner fra Lærernes Pension. Ligesom Arkitema er arkitekt på det nye hospitalsbyggeri, er virksomheden også arkitekt på den nye bydel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109