23948sdkhjf

Samarbejde skaber nye klapbroer

Boligkvarteret Teglholmen i København har fået to nye stibroer hen over områdets kanaler efter nyt mekanisk koncept
Ingeniørvirksomheden ISC har i tæt samarbejde med ejendomsudviklingsselskabet Sjælsø som bygherre og entreprenørvirksomheden CG Jensen som totalentreprenør udarbejdet koncept- og detailprojektet for to klapbroer i boligområdet Teglholmen i København efter et nyudviklet enkelt mekanisk koncept.

Broerne over et nyetableret kanalforløb mellemunderstøttes midt i kanalen. Kanalbredden er 16 meter og broerne har en bredde på 3,6 meter. Klapfaget og ledeværker sikrer en gennemsejlingsbredde på fire meter

Broerne er designet med en vridningsstiv kassedrager over mellemunderstøtningen i bromidten, hvis hulrum fungerer som maskinrum for det mekaniske anlæg, der indeholder en pumpestation og to hydrauliske cylindre, som driver klapfaget.

Hydrauliske cylindre

CG Jensen havde entreprisen med de nye kanaler og blev af Sjælsø også bedt om at udføre de to nye klapbroer. CG Jensen indgik et samarbejde med ISC om udviklingen af disse nye broer.

Klappen åbnes med to små hydrauliske cylindre placeret uden på rækværket, tæt på maskinrummet. Maskinrummet er integreret i søjlen midt under broen og indeholder hydraulikpumpestation og styringsanlæg der blot forsynes med et kraftkabel.

Indarbejdet støjdæmpning

Åbning af broen vil ske fra Teglholmsgade, hvor sejlinstruktøren starter proceduren. Sejlinstruktøren skal sikre, at cyklister og gående ikke drejer skarpt ud over bolværket. I den anden ende kan der blot opsættes en kæde på tværs af broen.

Klapbroerne er placeret i et boligområde og støjdæmpning har været indarbejdet allerede i startfasen. Maskineriet er stort set lydløst når broen betjenes, hvilket beror på, at både elmotor og hydraulikpumper er neddykket i hydraulikolietanken samt at maskinrummet er udført med tætte luger og gennemføringer.

Broerne forventes overdraget til bygherre og idriftsat ved udgangen af i år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.228