23948sdkhjf

Byggenyt

REGION HOVEDSTADEN

FREDERIKSBERG: By- og Miljøudvalget i Frederiksberg Kommune har vedtaget, at der skal udarbejdes lokalplan for et område i Nimbusparken ved Finsensvej til studieboliger og erhverv.

Formålet med lokalplanen er at fuldende udbygningen af Nimbusparken ved at muliggøre opførelsen af studieboliger ved en anvendelsesændring fra erhverv til studieboliger og erhverv.

Projektet omfatter cirka 200 studieboliger og erhverv i stueetagen ud mod Finsensvej, i alt cirka 10.700 kvm. Derudover anlægges opholdsarealer til rekreation og bevægelse tilpasset studerendes behov. Arealerne bliver tilgængelige for hele området.

Kommuneplan 2013 giver mulighed for et maksimalt etageantal på seks etager. I den indledende dialog med bygherre er der arbejdet med placering og udformning af bebyggelsen, og der foreslås en varieret bygning, som mod Finsensvej er syv etager, og som mod syd trappes ned til seks og fem etager.

GLADSAXE: Gladsaxe skal udvikles med mere byliv, der hvor der i forvejen kommer mange mennesker. Gladsaxe skal være indrettet, så byen indbyder folk til at bevæge sig, og samtidig skal der være små grønne byrum til ro og ophold.

For at gøre det til en realitet har Gladsaxe indledt et samarbejde med Gehl Architects, der er eksperter i byliv. Det har i første omgang resulteret i rapporten GladsaxeLiv, som peger på, hvordan Gladsaxe skaber mere liv og udvikler byen der, hvor der i forvejen kommer rigtig mange mennesker.

Over de næste tre år har Gladsaxe Kommune afsat 5,5 mio. kroner mio. kroner til at udbygge de rekreative og kulturelle muligheder for borgerne i det offentlige rum, som blandt andet kan bruges på Søborg Torv og Bagsværd Bymidte, fortæller borgmester Karin Søjberg Holst (A) i et nyhedsbrev fra kommunen.

RØNNE: Campus Bornholm har fra Sparekassen Bornholms Fond modtaget en bevilling på én mio kroner til det kommende campusbyggeri, skriver Bornholms Tidende.

Donationen har betydning for den kommende udsmykning i byggeriet, og pengene skal bruges på at etablere vandposter på fremtrædende placeringer i byggeriet.

REGION NORDJYLLAND

VODSKOV: Aalborg Byråd har godkendt et lokalplanforslag og en redegørelse for bæredygtighed for ny boligbebyggelse på Vodskov Enge, Vodskov.

Lokalplanforslaget omfatter et område på 2,4 hektar landbrugsareal mellem Vodskovvej og Frederikshavnmotorvejen. Hele arealet ligger i landzone og overføres med lokalplanen til byzone.

Lokalplanen skal skabe mulighed for at opføre boligbebyggelse, og der er plads til cirka 20-30 boliger, afhængig af, om der er tale om udelukkende parcelhuse eller en blanding af parcelhuse og tæt-lav byggeri.

En af forudsætningerne for boligbebyggelsen er, at der etableres støjafskærmning mod motorvejen.

Lokalplanforslaget er fremlagt til offentlig høring frem til 2. april.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109