23948sdkhjf

Nye kerneområder øger indtjeningen

Dansk Miljørådrådgivning A/S har udvidet sine kerneområder, og det har medført en større indtjening i seneste regnskabsår
Jord- og grundvandsforurening samt geotekniske undersøgelser har været Dansk Miljørådgivnings (DMR) kerneområder, men i 2012 valgte det rådgivende ingeniørfirma at satse på nye områder og udvide med et kontor i Norge.

- I 2012 besluttede vi os for at satse på nye fokusområder. Vi har før leveret ydelser inden for områderne, men vi ville gerne have, at de blev styrket så markant, at de blev nye kerneområder for os, forklarer Mikael Nielsen, som er direktør i Dansk Miljørådgivning.

Det er områderne indeklima, PCB, skimmel, der nu sammen med jord- og grundvandsforurening og geoteknik udgør virksomhedens kerneområder. Den strategiske satsning er ifølge Mikael Nielsen en stor del af forklaringen på, at Dansk Miljørådgivning kan præsentere et årsregnskab for det forskudte regnskabsår 2012/13 med et væsentligt bedre resultat end året før.

I 2011/12 lå årsresultatet på 2,4 mio. kroner, mens det i seneste årsregnskab er steget til 4,1 mio. kroner.

- Siden vi startede i 1994 har vi oplevet løbende vækst, mens vi under finanskrisen har ligget på et nogenlunde stabilt niveau. Vi kan og kunne godt mærke krisen og den hårde priskonkurrence, der fortsat er på vores kerneområder, og vi var da også en kort årgang nødt til at fyre nogle folk. I seneste regnskabsår er omsætningen og årsresultatet øget væsentligt. Forklaringen ligger i, at vores satsning på nye kerneområder er begyndt at give pote, siger Mikael Nielsen.

Ud over at de nye fokusområder giver flere penge på bundlinjen, så giver de også en sikkerhed i forhold til fremtiden.

- Vi har flere kerneområder, som gør, at vi ikke er alt for afhængige af enkelte fagområder. Det betyder, at vi er lidt bedre rustet til at klare, hvis der er udsving i de forskellige fagområder, siger Mikael Nielsen.

Satsningen på nye kerneområder har betydet flere ansatte og et nyt skimmel- og asbestlaboratorium, så virksomheden selv hurtigt kan behandle prøver.

- Siden august har vi ansat otte nye medarbejdere, og størstedelen af dem er til de nye kerneområder, fortæller Mikael Nielsen.

På nuværende tidspunkt beskæftiger Dansk Miljørådgivning knap 60 medarbejdere fordelt over syv kontorer i Danmark og et enkelt i Norge.

Udenlandsk satsning

Kontoret i Norge blev etableret i 2012.

- På nuværende tidspunkt har vi en enkelt ansat siddende i Oslo. De opgaver, vi får i Norge, hjælper vores ansatte i Danmark med at løse, siger Mikael Nielsen.

Indtil videre beskæftiger Oslo-afdelingen sig kun med fagområdet jord- og grundvand.

- Vi har startet forretningen op i Norge med vores oprindelige kerneområde. Hvis det viser sig at køre godt, og vi får mange opgaver, så er det ikke utænkeligt, at vi udvider med flere kontorer og fagområder, siger Mikael Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094