23948sdkhjf

Nye rådgivere klar til energirenovering

Stor interesse for at blive BedreBolig-rådgiver, som skal hjælpe boligejere med at sætte skub i energirenovering
De første såkaldte BedreBolig-rådgivere er fra næste måned parat til at hjælpe landets boligejere til fornuftige investeringer i energiforbedringer af deres bolig.

Den landsdækkende ordning bliver i første omgang skudt i gang i ni af landets kommuner, og omkring 150 rådgivere vil være klar til at bistå boligejere med grundig analyse og vurdering af deres mulige energiforbedringsprojekter.

De første rådgivere er netop nu ved at gennemgå et kort uddannelsesforløb, der afsluttes med en eksamen og efterfølgende kursusbevis.

- Interessen for at blive de første BedreBolig-rådgivere har været overvældende, og der er ikke flere pladser i denne omgang, oplyser Lars Korsholm, projektleder i Energistyrelsen, der skal administrere ordningen.

Jævn fordeling

For at blive BedreBolig-rådgiver skal de pågældende have en relevant uddannelse som for eksempel arkitekt, ingeniør, bygningskonstruktør eller en faglig uddannelse som håndværker og have minimum to års erfaring med byggeri. Håndværkere skal derudover have en relevant energifaglig efteruddannelse som for eksempel energivejleder for at kunne blive BedreBolig-rådgiver.

Lars Korsholm oplyser, at der i det første hold BedreBolig-rådgivere under uddannelse er en jævn fordeling af de forskellige faggrupper.

Efter at have bestået det korte uddannelsesforløb, skal de pågældende godkendes af Energistyrelsen for at kunne kalde sig BedreBolig-rådgiver.

Hen over foråret går man i gang med en anden uddannelsesrunde.

Ni kommuner i front

I første omgang er ni kommuner frontkommuner. Resten af landet kommer med til efteråret.

Høje-Taastrup er en af de ni forsøgskommuner, og borgmester Michael Ziegler mener det flugter fint med kommunens ønske om at være i front, når det gælder klimaindsatsen.

- Vi har nu i adskillige år arbejdet meget seriøst med energiforbedringer til gavn for både klimaet og økonomien. Derfor ligger det lige for, at vi er blandt de første kommuner til at indføre den nye landsdækkende BedreBolig-ordning, siger Michael Ziegler.

Ud over Høje-Taastrup er Roskilde, Næstved, Fredensborg, Odense, Skanderborg, Esbjerg, Morsø og Frederikshavn frontkommuner.

Ordningen er etableret som en del af den vækstplan, som regeringen vedtog sidste år. Formålet med ordningen er at gøre det enkelt og overskueligt for boligejerne at få vurderet og gennemført energirenovering af boligen.

Lovgivning og bekendtgørelse kom på plads sidste år. Energistyrelsen er netop nu ved at lægge sidste hånd på en vejledning og værktøjskasse til de nye BedreBolig-rådgivere. Det ventes at være færdig samtidig med at de første rådgivere går i gang med deres arbejde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083