23948sdkhjf

Minister vil anlægge flere cykelstier

Transportminister Magnus Heunicke klar med ny national cykelstrategi
Transportminister Magnus Heunicke (S) vil have flere danskere til at træde i pedalerne, når de skal på arbejde, ud at handle eller blot en tur ud i sommerlandet. Det skal blandt andet ske med en målrettet national og lokal indsats, hvor kommunerne fortsat skal arbejde for at skabe flere sikre veje og cykelstier.

Ifølge transportministeriet cykler danskerne mindre i dag end i 1990’erne, og den udvikling ønsker regeringen at vende med en strategi, der skal fremme cyklismen og begrænse trængslen på vejene. Den nye cykelstrategi indeholder tre søjler, som hver især sætter fokus på væsentlige indsatsområder i de kommende år. Danskerne skal cykle mere i hverdagen, cyklen skal være centrum for nye oplevelser og så skal der anlægges flere cykelstier.

- Med cykelstrategien har vi nu visionerne, som skal danne udgangspunkt for de næste mange års indsats på cykelområdet. For at vi kan udvikle Danmark og få flere til at cykle, kræver det, at vi både nationalt og lokalt er parate til at yde en stor indsats de kommende år. Jeg ser frem til, med udgangspunkt i cykelstrategien, at være med til at få endnu flere danskere til at cykle, siger Magnus Heunicke.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109