23948sdkhjf

Udvalg ser på erhvervsbeskatning

Regeringen har nedsat et udvalg, der skal se på erhvervsbeskatninger. Dansk Iværksætter Forening håber, at blive taget med på råd
Det skal være lettere for selvstændige og opstartsvirksomheder at skaffe risikovillig kapital.

Derfor har regeringen besluttet at nedsætte et Erhvervsbeskatningsudvalg, der skal undersøge, om der kan skabes et nyt regelsæt for beskatning af erhvervsindkomst og kapitalafkast.

Beslutningen om at nedsætte udvalget er et led i opfølgningen på Produktivitetskommissionens anbefalinger.

Det undrer Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen, at skatteminister Morten Østergaard (R) i juli måned i år udtrykte, at der ud over at nedsætte et Erhvervsbeskatningsudvalg også er et akut behov for at gennemføre skattelettelser, der gør det billigere at drive virksomhed samt en skattemæssig begunstigelse af folk, der gerne vil starte egen virksomhed.

For V-ordføreren rimer et udvalg ikke på akut.

- Det er ekstremt slapt, når han først vil gøre noget akut, og når vi så spørger til, hvad det akutte er, så henviser han til udvalget. Jeg kan altså konstatere, at der ikke kommer noget konkret fra regeringen. I Venstre vil vi gerne sænke skatten for erhvervslivet, så der kan skabes arbejdspladser. Regeringen vælger i stedet at bruge penge på af forhøje fradragsloftet for fagforeningskontingenter - det er i hvert fald ikke, hvad iværksættere har akut behov for, siger Torsten Schack Pedersen.

Kan ende i dukketeater

Formand for Dansk Iværksætter Forening, Christian Walther Øyrabø, håber at det nye Erhvervsbeskatningsudvalg tager iværksættermiljøet med på råd.

- Det her har en klar samfundsmæssig interesse, da iværksætter- og vækstvirksomheder står for halvdelen af jobskabelsen i Danmark. Vi har selvfølgelig en mening om, hvad der er brug for - de skal bare spørge os. Ellers risikerer vi at det ender som rent dukketeater, hvor der efterfølgende ikke sker noget, siger han.

Christian Walther Øyrabø, mener ikke opstartsvirksomheder skal have penge forærende, men ser gerne, at man giver et skatteincitament.

- En tømrermester, der gerne vil starte sin egen virksomhed har brug for noget værktøj og en bil til at komme i gang. Det er det svært at finde en investor til. Så her ville forlængede frister hjælpe til, at han får øget likviditet, siger han.

Regeringen har afsat en mia. kroner til formålet frem mod 2020. Arbejdet i udvalget forventes at gå i gang i september 2014. Udvalget skal afrapportere i 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109