23948sdkhjf

Byggeuddannelser får nye rammer

Entreprenørfirmaet Jorton opfører ny universitetsbygning på Aalborg Universitet
Byggeri og Anlæg på Aalborg Universitet skal have nye rammer med et byggeri til 155,4 mio. kroner tegnet af arkitektfirmaet Kjaer & Richter.

Nu er det afgjort, at det bliver entreprenørfirmaet Jorton, som har vundet hovedentreprisen til opførelsen af 8.000 etagemeter til Institut for Byggeri og Anlæg ved Aalborg Universitet.

Byggeriet skal stå færdigt til maj 2016.

- Der er tale om en spændende opgave med en del in situ støbt beton og høje krav til betonens overflader. Mange forskellige facetter ved overfladerne skal afspejle, at bygningen skal bruges i undervisningen af de studerende ved netop byggeri og anlæg, siger afdelingsleder Allan Harbo fra Jorton i Aalborg.

Løses i egenproduktion

Jorton opfører universitetsbyggeriet med sine egne murer- og betonarbejdere. Afdelingen har 70 timelønnede medarbejdere og lærlinge.

Instituttet for Byggeri og Anlæg skal indeholde laboratorier og forskningsfaciliteter til fuldskalaforsøg som i for eksempel Projekthal Vand med bølgebassin eller Projekthal Fundering med en stor sandkasse. For at holde styr på det komplekse byggeri skal entreprenøren kunne beherske 3D modellering, og Jorton er gearet til at håndtere 3D eller Bygnings Informations Modellering, BIM.

Fem etager

Det nye byggeri er tegnet af Kjaer & Richter og opføres ved indgangen til Campus Vest og langs det gennemgående trafikale bybånd.

Instituttet bliver med kælder og fem etager. Med arkitekternes ord er der tale om et enkelt hus med et tydeligt hierarki i materialevalget både udvendigt og indvendigt – fra grov beton til stadig mere bearbejdede materialer som paneler og glaspartier.

Instituttet får dobbelthøje projekthaller og værksteder, og på etagerne over projekthallerne placeres laboratorier med forbindelse til seminarrum. Udefra bliver der kig ind til projekthaller, forsknings- og studiefaciliteter. Intentionen er at etablere et dynamisk og attaktivt byggeri, der inviterer indenfor. Bygningens forskellige funktioner kan også opleves udefra i kraft af bygningens fremskudte og tilbagetrukne facader.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094