23948sdkhjf

Tysk hæder til nyt uddannelsescenter

VUC Syds nye uddannelsescenter kombinerer et markant formsprog med nytænkning
VUC Syds nye uddannelsescenter i Haderslev er blandt vinderne af The German Design Award 2015, der uddeles af det tyske designråd.

Med prisen hædrer det tyske designråd byggerier, der på enestående vis bidrager til den internationale design- og arkitekturscene. Uddannelsescentret, der er tegnet af Aart architects i samarbejde med Zeni arkitekter, har modtaget en "special mention" i kategorien "architecture and urban space".

The German Design Award er en prestigefuld, international design- og arkitekturpris, der har til hensigt at hædre og formidle banebrydende trends inden for design og arkitektur.

- Vi er beærede over, at vores arbejde med at nytænke rammerne for læring vækker interesse i udlandet. Med det nye uddannelsescenter for VUC Syd har vi nemlig ikke alene søgt at skabe et identitetsstærkt byggeri, men også at udfordre den traditionelle tanke om en skole i ønsket om at skabe et mere alsidigt og levende læringsmiljø, fortæller Anders Tyrrestrup, der er partner i Aart architects.

Præg på havnefront

Uddannelsescentret sætter ikke alene et markant præg på Haderslevs havnefront. Det kombinerer også et markant formsprog med nytænkende læringsmetoder.

Uddannelsescentret indeholder for eksempel ingen faste klasselokaler, men er i stedet indrettet som et åbent læringsmiljø, der bliver bundet sammen af et atrium og zigzaggende trappeforløb i hjertet af bygningen.

I stedet for traditionelle klasselokaler består uddannelsescentret af et zone-inddelt læringsmiljø, hvor gruppeområder, oplægsrum, dialogbokse og stillezoner giver mulighed for en langt mere differentieret undervisning.

The German Design Award 2015 bliver uddelt af det tyske designråd ved en prisceremoni i Frankfurt den 13. februar 2015.

Det er i øvrigt anden gang, at det tyske designråd hædrer et byggeri tegnet af Aart architects.

I 2013 modtog Aart architects nemlig det tyske designråds Iconic Award for Inspiria Science Center i Norge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144