23948sdkhjf

Byggerier kræver store kabelflytninger

De mange byggekraner, tunnelboremaskiner og entreprenørmaskiner i de store byer kræver omfattende omlægninger af eksisterende ledningsnet
Ikke mange, udover branchen i hvert fald, kan forestille sig, hvor mange kabler og ledninger af vidt forskellig art, der ligger i den danske undergrund.

Det bliver endnu mere kompliceret, når man så kommer ind i de store byer, og endnu en tand værre bliver det så, når der skal bygges nyt dér, hvor gamle kabler og ledninger ligger begravet.

Der er nemlig langt fra styr på alle ledninger og kabler. I LER, Ledningernes Ejernes Register, findes naturligvis en lang række optegninger, men registret dækker ikke alt.

Ikke alt er registreret

Det betyder, at der skal gaves med stor forsigtighed, når man skal ned i den københavnske muld.

Det er også tilfældet i forbindelse med dannelsen af hele det store Nordhavnsprojekt, og for at det hele kan være der, skal en række kabler og ledninger omlægges. Det gælder kloakledninger, telefonkabler, lysledere og andre kabeltyper, og det gælder vand og gas.

Det er som sagt en stor og kompleks opgave, og en del af opgaven er lagt i hænderne på NCC, der i en rammeaftale skal tage sig af en del af arbejdet.

- Lige i øjeblikket gælder det en Ø 1600 mm kloakledning, som ligger i fortovet, og den skal have en ny ruteføring, siger Flemming Petersen, der er produktionschef i NCC, og ansvarlig for dette projekt.

- Vi er vant til og opsøger også gerne denne type arbejde, netop fordi det er kompliceret at have med at gøre, fortæller Flemming Petersen.

NCC råder over store kompetencer til netop denne type opgaver, som kræver et stort overblik.

Interesserne plejes

NCC er medlem af Dansk Byggeris Kabel- og Ledningssektion, hvor fokus netop er på denne type arbejder og de problemstillinger, som kabel- og ledningsentrprenørerne møder i dagligdagen.

Formanden for sektionen er faktisk også fra NCC, nemlig produktionsdirektør Kim Thomsen, og om arbejdet kan han fortælle:

- Vi har i et stykke tid nu arbejdet med en problemstilling, der går på, hvor langt erhvervsbilerne må køre i forhold til arbejdssteder. Det har hidtil været 50 km, men det er nu - blandt andet som følge af pres fra os, som virkeligt mærker det som en byrde i hverdagen - lavet om, så grænsen nu er hævet til 100 km. Det gør arbejdet noget mere håndtérbart, siger Kim Thomsen tilfreds til Licitationen - Byggeriets Dagblad.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11