23948sdkhjf

Årets Varebil 2014 kåres på messen

Vestfyn Trækker er rammen om Årets Varebil 2014. Journalisterne tes-ter de nominerede varebiler på vejene omkring Ejby og Sydfyn. Årets vinder afsløres på messens åbningsdag, fredag den 23. maj
Årets Varebil i Danmark 2014 vil være noget af det første, publikum møder, når de besøger Vestfyn Trækker messen hos VBG fra den 23. til den 25. maj i Ejby.

Bilerne præsenteres

På en stand lige efter indgangsområdet vil vinderen stå – flankeret af de fire øvrige varebiler, der er blevet nomineret til finalen. Det er MKD, Motorjournalisternes Klub i Danmark, der stå bag kåringen af årets varebil.

Vinderen af prisen offentliggøres fredag morgen i forbindelse med den officielle åbning af messen, mens selve kåringsarbejdet med test af varebilerne finder sted om torsdagen – dagen før åbningen.

De skånselsløse journa- lister tester bilerne på vejene omkring Ejby, og der vil blive kørt på både landevej og motorvej.

Torsdag aften samles juryen, og der afgives så stemmer på bilerne ud fra de kriterier, som de enkelte medlemmer af juryen finder vigtigst. De fem biler, som har fået flest stemmer, går til finalen.

De cirka 10 jurymedlemmer fra MKD kan udnytte testmulighederne, der er gode på Vestfyn – med motorvejen tæt på VBG’s adresse i Ejby, som er base for testarbejdet, samt det kuperede landskab i det sydfynske.

Det lægges der vægt på

Bilerne er alle maksimalt belastet. Det sikrer den optimale bedømmelse af køretøjerne – ellers er det vigtigt med:

- Indretning af varerum

- Køreegenskaber,

- Komforten.

Bilerne til kåringen er dels fabriksbyggede varebiler og dels gulpladebiler, der er ombygget til varebiler herhjemme.

Deltagerlisten er ikke endelig i skrivende stund; men mange af bilerne, der skal dystes i, kendes allerede. Kriteriet er, at bilerne skal være på markedet inden for det seneste år. Oplagte kandidater er biler som Mercedes-Benz Sprinter samt de to nye Ford Transit udgaver - Connect og Transit i 2-ton versionen. Blandt de mange nye gulplademodeller kan nævnes Nissan Qashqai Van, Opel Meriva og Toyota Sportsvan samt den nye VW Polo og Suzuki SX4 Cross.

Journalisterne håber også, at den helt nye Fiat Ducato og den elektriske udgave af Nissan NV 200 – kaldet eNV 200 - kan nå at komme med.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11