23948sdkhjf

Danske armaturer på svenske hænder

Ostnor overtager Damixa med virkning fra i morgen
En række kendte danske mærker inden for armaturer til køkken, bad og bruser kommer nu på svenske hænder.

Det er Ostnor, som har varemærkerne Mora Armatur og FM Mattsson i porteføljen, der med virkning fra 1. maj køber Damixa, som producerer sine armaturer i Odense. Ostnor, som allerede i dag er en af Nordens førende producenter af blandingsbatterier, styrker dermed sin stilling på det nordiske marked ved at samle tre af Nordens stærkeste varemærker under samme tag.

Efter opkøbet er Ostnor markedsleder i Sverige, Danmark og på Island samt nummer to i Norge og Finland.

- Overtagelsen af Damixa passer godt ind i vores strategi om at skabe en lønsom vækst ved hjælp af tydeligt positionerede varemærker, markedsbredde og et konkurrencedygtigt sortiment. Med overtagelsen styrker vi vores markedsandele i Norden og udvider produktsortimentet med et tredje varemærke, siger Ostnors adm. direktør og koncernchef, Claes Seldeby.

Damixa omsætter for cirka 250 mio. kroner og har omkring 100 medarbejdere. Sortimentet har et højt teknisk indhold og forbindes med dansk design.

- Overtagelsen giver nye muligheder for at opnå skalafordele i organisationen og for at styrke markedspositionen yderligere gennem fortsat produktudvikling, anvendelse af nye kanaler og etablering på nye markeder, siger Claes Seldeby.

Fortsætter i Odense

Ostnor har til hensigt at beholde monteringen på Damixas egen fabrik i Odense.

Den øvrige produktion, det vil sige støbning og fremstilling af komponenter, foretages i dag af eksterne leverandører.

- Jeg er overbevist om, at vores to selskaber supplerer hinanden rigtigt godt. Damixa kan fremvise et positivt resultat for tredje år i træk, hvilket tydeligt viser, at udviklingen er positiv, og at den vending af udviklingen, som blev indledt i 2009, har været en succes, siger Lars Bladt, som er adm. direktør for Damixa.

Ostnor omsatte i 2013 for 824 mio. kroner og havde cirka 450 ansatte.

Aktiviteterne er samlet i den svenske by Mora, hvor også hovedkontoret ligger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141