23948sdkhjf

Arkitema køber norsk

Arkitema Architects har opkøbt den norske tegnestue ELN Arkitekter og kan nu kalde sig Danmarks største med 368 medarbejdere i Aarhus, København, Stockholm, Malmø og Oslo
Med opkøbet af norske Eliassen Lambertz-Nilssen Arkitekter (ELN) tilføjer Arkitema Architects 28 nye medarbejdere til Oslo-kontoret og opruster på det norske marked.

- Ligesom med købet af den svenske tegnestue Dot Arkitekter i 2011 fusionerer vi nu med en velfungerende virksomhed, der er forankret i Norge. Sammensmeltningen af vores kompetencer gør, at vi kan udfordre det norske marked, siger partner og forretningsudviklingsdirektør i Arkitema, Jørgen Bach.

Han tilføjer, at Arkitema og ELN allerede inden opkøbet har samarbejdet om supersygehuset Nytt Østfoldsykehus i Sarpsborg syd for Oslo.

Stor svensk vækst

Norge og Sverige udgør de største eksportmarkeder for den danske byggebranche. Som ArkByg fortalte i sidste uge, er antallet af medarbejdere på Stockholm-kontoret siden 2012 er steget fra 29 til 75. Det skyldes især opgaver inden for sundhedsområdet samt vundne boligprojekter.

Bygger til Norden

Dansk arkitektur og design er kendt og efterspurgt i hele verden, men hos Arkitema er blikket rettet mod Skandinavien. Det har ifølge Jørgen Bach vist sig at være en god satsning:

- Jeg forudser, at vi i løbet af de næste fem år vil vokse til 500 medarbejdere via øget specialisering og forankring på det skandinaviske marked. Vi får ugentlige tilbud fra Asien og andre steder, men siger pænt nej tak. Vi bygger til Norden. Vores nuværende markedsandele gør, at der er plads til at vokse inden for den nuværende strategi og forretningsmodel, siger Jørgen Bach.

Under de fem overordnede temaer – boliger, skoler, sundhed, kontorer og urban design – er Arkitema kendt for blandt andet Sluseholmen og KUA2, Københavns Universitet Amager, og har senest vundet projekter som Nexus Cph/De fire styrelser på Kalvebod Brygge og Bindesbøll Byen i Aarhus.

Eliassen Lambertz-Nilssen Arkitekter hedder efter fusionen Arkitema/ELN Architects.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093