23948sdkhjf

Rådet for Bæredygtigt Byggeri skifter frontfigurer

Anne Skovbro og Lene Espersen står ikke længere i spidsen

Rådet for Bæredygtigt Byggeri har fået nyt formandskab.

Ny forperson er vicedirektør og Head of Real Estate i Nykredit, Jakob Wind-Hansen, mens Mia Manghezi, kommende direktør i Københavns Ejendomme, er valgt som næstforperson i bestyrelsen.

De overtager efter adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro, og det professionelle bestyrelsesmedlem Lene Feltmann Espersen.

- Rådet er en af flere samlende institutioner i branchen, og dem har vi brug for. Vi har brug for et fælles sprog, samarbejde på tværs af værdikæden og at blive ved med at være ambitiøse. Fokus på bæredygtighed og biodiversitet er ikke nice to, men need to, siger Mia Manghezi i en pressemeddelelse.

Jakob Wind-Hansen har været medlem af bestyrelsen i Rådet for Bæredygtigt Byggeri siden 2023, mens Mia Manghezi har været medlem siden 2022.

Rådet for Bæredygtigt Byggeri er en non-profit medlemsorganisation, der viser vejen mod en bæredygtig bygge- og ejendomsbranche. Organisationen varetager certificeringen af bæredygtighedstiltag i byggeriet gennem DGNB-ordningen og bistår sine knap 800 medlemmer i den grønne omstilling gennem kurser, værktøjer, analyser og netværk.

Bestyrelsen i Rådet for Bæredygtigt Byggeri

  • Jakob Wind-Hansen, vicedirektør og Head of Real Estate, Nykredit (forperson)
  • Mia Manghezi, kommende direktør, Københavns Ejendomme (næstforperson)
  • Rasmus Jessing, byggedirektør, KAB
  • Peter Hedegaard, Director Business Relations & Public Affairs, Saint-Gobain Denmark
  • Søren Brøndum, Senior Director, Buildings, Rambøll
  • Nick Melgaard, COO, NREP
  • Nina Mathiesen, adm. direktør og medejer, Cobe
  • Ino Dimsits, adm. direktør, AKF Holding
  • Peter Morgan, Head of Real Estate, PFA Ejendomme
  • Harpa Birgisdottir, professor, BUILD, Aalborg Universitet (kommitteret)

Kilde: Rådet for Bæredygtigt Byggeri

Fremtiden er datadreven

Det nye formandskab ser DGNB som helt central for udbredelsen af bæredygtighedstiltag i bygge- og ejendomsbranchen.

- En række ejendomskunder certificerer deres ejendomme for at være fremtidssikrede. De tror på, at en certificering gør ejendomme mere omsættelige. En række investorer, især pensionsselskaber og udenlandske investorer, stiller også krav om certificering. Så hvis du ikke certificerer dine ejendomme, så afskærer du dig selv fra en del af markedet, siger Jakob Wind-Hansen.

Han ser frem til en ny analyse fra Rambøll, der skal dokumentere den forretningsmæssige værdi af certificeringer.

Baggrund - Rådet for Bæredygtigt Byggeri

Rådet for Bæredygtigt Byggeri blev stiftet i 2020 af aktører i den danske bygge- og ejendomsbranche med ønsket om at skabe en fælles retning for branchens omstilling mod en bæredygtig fremtid. I samarbejde med branchen og en række eksperter blev certificeringsordningen DGNB i 2012 nøje udvalgt som standarden til at måle, samarbejde om og fremme bæredygtighedstiltag i det byggede miljø.

DGNB udmærker sig ved sin helhedsorienterede tilgang til at skabe bedre vilkår for miljøet, mennesker og samfund – både nu og i fremtiden. Siden introduktionen i 2012 er DGNB løbende blevet opdateret og udvidet ud fra nyeste viden, branchens erfaringer og internationale standarder.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172