23948sdkhjf

NCC klar med træsatsning til 1.600 arbejdspladser

Totalentreprenør NCC har netop afleveret kontorknudepunktet WoodHub i Odense til Bygningsstyrelsen. Bygningen på 31.000 kvm er opført med bærende konstruktioner i træ

På Lerchesgade i Odense står et nyt særligt byggeri færdigt. Totalentreprenøren NCC har netop afleveret den 31.000 kvm store ejendom, WoodHub, til Bygningsstyrelsen.

WoodHub er et nyt kontorknudepunkt til en række statslige arbejdspladser, hvor husets brugere deler kantine, reception, mødelokaler og lignende faciliteter.

Som navnet antyder er træ et bærende og gennemgående konstruktionsmateriale - en løsning der skal være med til at reducere klimaaftryk. Trækonstruktionerne er på flere måder en gevinst for huset:

- Bygningsstyrelsen har med kontorknudepunktet, herunder særligt kravet om, at de bærende konstruktioner skal opføres i træ, turdet gå linen ud, siger Lars Ørvad Nielsen, direktør i NCC Building Vest, i en pressemeddelelse.

- For NCC markerer WoodHub, at vi er lykkedes med at erstatte traditionelle byggematerialer i stål og betontage med bærende konstruktioner i træ, fortsætter direktøren.

Byggeriet af WoodHub har strakt sig over tre år og har aet budget på 800 mio. kr.

WoodHub - Statsligt kontorknudepunkt i Odense

Adresse: Lerchesgade 35, 5000 Odense

Bygherre: Bygningsstyrelsen

Totalentreprenør: NCC

Arkitekt: C.F. Møller Architects

Rådgivende ingeniør: Moe

Størelse: 31.000 kvm, derudover 5.500 kvm kælder

Budget: 800 mio. kr.

Antal arbejdspladser: 1.600 - otte statslige institutioner flytter ind i det store træhus  i sommeren af 2025

- Som bygherre havde Bygningsstyrelsen en ambition om, at projektet skulle være med til at påvirke byggebranchen, så træ kommer til at spille en større rolle i fremtidens byggeri. Derfor har vi stillet markante krav og sat en høj standard, siger Signe Primdal Lyndrup, vicedirektør i Bygningsstyrelsen.

Rummer otte statslige institutioner

Bygningen er designet af C.F. Møller Architects og tilpasset  omgivelserne ved at være højest i midten og gradvist falde i højde mod de omkringliggende bygninger. 

Facaderne er udført i genanvendt aluminium med rødbrune nuancer, der harmonerer med områdets klassiske murstensfacader.

Selve stueetagen rummer borgervendte funktioner, og byggeriets kantzoner vil understøtte bylivet ved at tilbyde adgang til kontorhusets indre haveanlæg.

Udover kontorarbejdspladser består WoodHubs 1.-5. sal af et Meeting Hub, der binder kontorfløjene sammen med fælles mødefaciliteter, mens stueetagen rummer borgervendte funktioner. 

Med afleveringen er projektet et skridt tættere på overdragelsen til i alt otte statslige institutioner, der flytter ind til sommer. 

Bygningsstyrelsen overdrager WoodHub til brugerne i juni 2025. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156