23948sdkhjf

Forsvaret arbejder på store udbud: - Vi er ved at lægge sidste hånd på omfanget

Forsvaret mangler massevis af sengepladser til kommende værnepligtige. Rammerne for en offentlig-privat partnerskabsmodel for at bygge og drive nye bygninger er ved at blive hamret på plads

Efter mange års efterslæb på vedligehold og kapacitetsudbygning står Forsvaret nu over for en akut udfordring. Fra næste år øges antallet af værnepligtige fra 4.700 til op mod 6.500 årligt, og samtidig forlænges tjenestetiden til 11 måneder. 

Der er igennem længere tid arbejdet på en model, hvor offentlig-privat partnerskab (OPP) bliver vejen frem mod de mange nødvendige byggeprojekter.

Pensionsselskaberne er her udset som en parterne til at løse den omfattende opgave, og Forsvarets Etablissement- og Terrænkommando (tidligere Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, red.) nærmere sig rammerne for en samarbejdsmodelom om at opføre og drive nye beboelsesbygninger.

- Vi er ved at lægge sidste hånd på omfanget. Så vi er i fuld gang med det indledende arbejde, og så snart vi har lagt os endelig fast, skal der træffes politisk beslutning om det videre forløb, siger fungerende chef for Forsvarets Etablissement- og Terrænkommando, Henrik Sørensen, til Berlingske.

Blandt pensionsselskaberne melder Pensiondanmark og AP Ejendomme, som Berlingske har været i kontakt med, sig klar under fanerne. 

Med relation til national sikkerhed er der på OPP-vejen pt et nyt domicil til Forsvarets Efterretningstjeneste. 

Projektet med en anlægssum på over 2 mia. kr. blev for i 2023 vundet af PensionDanmark, MT Højgaard Holding-koncernen og Deas Group.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109