23948sdkhjf

Team af specialister har overblikket i Fælledby-projektet

I den nye bydel Fælledby har PensionDanmark inviteret en række mindre tegnestuer og rådgivere med i processen, hvilket giver projektet som helhed et mere diverst udtryk. OVBE Rådgivende ingeniører er blevet valgt til at styre de mange fagligheder i projekteringen af felterne C2, C3 og C5, og her glæder man sig over de gevinster, det giver.

Fælledby er på mange måder et ambitiøst projekt. Dels skal der bygges med store mængder træ og biogene materialer, dels er der et markant fokus på biodiversitet – og dels har man fra bygherres side valgt at invitere en række mindre rådgivere og tegnestuer med i en proces, der typisk ville være forbeholdt de helt store spillere i markedet.

En af de virksomheder der har nydt godt af det, er OVBE Rådgivende ingeniører, hvor medstifter Rasmus Overgaard Bertelsen fortæller, at projektet har givet virksomheden luft under vingerne: “Det er vigtigt med den form for diversitet i projektet. På Gårdhusene har man fx decideret udelukket de store tegnestuer, og den form for håndsrækning til de mindre tegnestuer er prisværdig.”

Giver det mening og påpege, at vi er hyret ind af, der faktisk er vores direkte kunde (totalentreprenør)? – Jeg ville gerne kvittere for tilliden til dem.

“Når man har så stort et område, der skal udvikles fra bunden af, giver det meget stor værdi, at man samler folk i et fælles, neutralt kontor.” Projekt- og projekteringsleder Rasmus Overgaard Bertelsen

Alle fagligheder samlet på byggepladsen

OVBE er hyret ind direkte af Bgb Entreprise, og virksomheden har ansvaret for den faglige styring af alle rådgivere i tre af byggefelterne i Fælledby, hvoraf to allerede har opnået byggetilladelse. Rasmus Overgaard Bertelsen glæder sig over, at bygherren PensionDanmark har valgt at samle alle de udførende entreprenører på pladsen i et fælles projektkontor: “Når man har så stort et område, der skal udvikles fra bunden af, giver det meget stor værdi, at man samler folk i et fælles, neutralt kontor, hvor alle fagligheder kan mødes. Vi har sjældent oplevet så velfungerende et samarbejde.”

Sætter et team af specialister

Da projektet involverer brug af trækonstruktioner og kun meget begrænset brug af traditionelle metoder med blandt andet beton, har man i OVBE måttet indhente inspiration i både ind- og udland for at få de rette kompetencer.

“Man sigter højt med Fælledby, for det er komplekst at bygge i træ i syv etager. Man skal arbejde anderledes med materialerne, bl.a. i forhold til brand og akustik. Det kræver specialister, og det har vi heldigvis i de teams vi sætter,” forklarer Rasmus Overgaard Bertelsen.

Arbejdet med grundens identitet

Hos OVBE har man brugt en del energi på at arbejde med selve byggegrundens identitet. Amager Fælled er både en tidligere losseplads og i dag et skattet rekreativt område, og der skal tages hensyn til begge dele.

“Nu bygger vi et moderne byggeri på grunden, og det forpligter at falde naturligt ind. Det er ret komplekst, fordi der ikke på forhånd er en infrastruktur med fjernvarme, kloakering og andre forsyninger – og samtidig skal vi sørge for, at bygningerne falder naturligt ind i landskabet og ”fælled-identiteten”. Det gøres bl.a. ved at etablere grønne korridorer, gangbroer over de små åløb, og skabe en unik orientering mod Fælleden” siger Rasmus Overgaard Bertelsen.

FAKTA: OVBE Rådgivende ingeniører

OVBE er et mindre firma med særligt skærpet fokus og specialisering indenfor styring, ledelse og kontraktmæssige områder af byggeriet. Virksomheden stiller kunden i fokus og ønsker at være en bestyrkelse af business casen og det naturlige valg, når der skal sikres god og fornuftig assistance til at gennemføre de komplekse opgaver, der er i byggeriets faser.

Se mere på www.ovbe.dk

Artiklen er en del af temaet Bæredygtighed.

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078