23948sdkhjf

10 milliarder skal gøre udskældt område til velfungerende bydel

2.000 nye private boliger, renovering af 2.000 almene boliger og nedrivning af andre 1.000 almene boliger er kernen i en ny bydelsplan for Vollsmose i Odense

Nye kvarterer, varierede boligtyper, arbejdspladser og en tæt forbindelse til resten af Odense med letbane og en ny bygade.

Læs også: Projekt med 60 boliger falder nær målstregen

Ambitionerne er ikke til at tage fejl af i Bydelsplan Vollsmose 2025, som lægger op til investeringer for 10 mia. kr. i det udsatte boligområde. Bag planen står Arealudviklingsselskabet Fremtidens Vollsmose P/S, som omfatter Odense Kommune, AP Ejendomme og de almene boligorganisationer Civica og FAB. 

- Vi investerer i moderne boliger, skaber stærke fællesskaber og gode erhvervsmuligheder – og forbedrer samtidig bydelen for de nuværende beboere. Det er en langsigtet investering, der skal sikre Vollsmoses transformation til et dynamisk byområde med fokus på bæredygtighed, siger Peter Olsson, adm. direktør i AP Ejendomme, i en pressemeddelelse om bydelsplanen.

Målet med planen er blandt andet at omdanne Vollsmose til en blandet by, hvor 60 pct. af boligerne er private og 40 pct. er almene – i tråd med parallelsamfundsloven.

Bydelsplanen bygger videre på tidligere visioner for Vollsmoses udvikling og har bred politisk opbakning. 

240.000 kvm til salg

I de kommende år sættes udviklingsarealer med cirka 240.000 kvm til boliger og erhverv til salg. Salgene skal muliggøre investeringer for op til 5 mia. kr. i boliger og arbejdspladser fra øvrige private parter.

Læs også: Med 100 ansatte i ryggen skal hun styre byudviklingen i Odense

Det skal sikre opførelse af cirka 2.000 nye private boliger samt etablering af cirka 30.000 kvm til nye arbejdspladser i området. 

Samtidig er Civica og FAB i gang med at gennemrenovere 2.000 almene boliger.

- De almene boligorganisationer har allerede været i gang med omdannelsen af Vollsmose i en årrække med nedrivning af flere hundrede boliger og gennemgribende renoveringer af de ca. 2.000 tilbageværende boliger, der enten er afsluttet eller er i fuld gang, fortæller direktør i Civica, Jens Pilholm.

 - Vi ser derfor også rigtig meget frem til den begyndende implementering af den nye Bydelsplan, der kan udfylde de udviklingsarealer, vores nedrivninger har skabt og dermed få skabt en sammenhængende og velfungerende bydel og ikke mindst også stærke lokale byområder i Vollsmose, supplerer direktør i FAB, Jacob Michaelsen.

Læs også: Stort område, stor ordre: Nu skal fynsk forstad vokser med op til 500 nye boliger

Af de samlede investeringer på 10 mia. kr. bidrager ejerne af Arealudviklingsselskabet Fremtidens Vollsmose P/S med godt 5 mia. kr. Heraf er boligselskaberne hovedbidragsyderne med godt 4 mia. kr. til renoveringer af almene boliger.

Udover investeringerne etableres en ny letbane for anslået 1,7 mia. kr. fra Odense bymidte, som finansieres af kommunen og staten.

De første projekter er allerede i gang, og Arealudviklingsselskabet arbejder på flere. Det første kvarter, hvor der kommer arealer til salg, er kvarteret omkring Kløvereng.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Annonce
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

    Nyhedsbreve

    Send til en kollega

    0.125