Boligforening blev lænset for millioner
Fire mænd udnyttede efter anklagemyndighedens opfattelse deres positioner til over en årrække at lænse den almene boligorganisation Østjysk Bolig og en entreprenørvirksomhed for millioner af kroner.
Og nu kræves de idømt en fængselsstraf.
Retten i Aarhus tager onsdag hul på sagen, som drejer sig om mandatsvig og bedrageri begået mod Østjysk Bolig og entreprenørvirksomheden.
Blandt de tiltalte sidder blandt andre boligorganisationens tidligere direktør, to tidligere medarbejdere og en tidligere direktør i entreprenørfirmaet.
Anklageskriftet fylder 51 sider. Mere end halvdelen drejer sig om, at en af boligorganisationens medarbejdere ifølge anklagemyndigheden gennem en periode fra 2012 til 2018 overførte mere end ni millioner kroner fra Østjysk Bolig til sine private konti.
Derudover beskrives det, hvordan boligorganisationens direktør i sit private hjem angiveligt fik installeret køkkenelementer og hårde hvidevarer på boligadministrationens regning.
Også entreprenøren fik angiveligt installeret køkkenelementer på Østjysk Boligs regning.
Det er dog den mindste del af sagen, for så vidt angår entreprenøren. Han er nemlig under anklage for at stå bag groft mandatsvig i form af uberettigede overførsler af sammenlagt mere end 7 mio. kr. fra entreprenørfirmaet.
Boligdirektøren og den ene medarbejder er anklaget for at have medvirket til dette. Der er tale om samme medarbejder, som er anklaget for at have overført de mere end 9 mio. kr.
Det er efterhånden mere end fire år siden, at den daværende boligdirektør blev fyret og meldt til politiet af Aarhus Kommune efter en henvendelse fra en whistleblower.
Jyllands-Posten har tidligere fortalt, at sagen dengang drejede sig om modtagelse af private ydelser for nogle hundredetusind kroner.
Men efter en advokatundersøgelse - og i takt med at politiet har efterforsket sagen - er den vokset til at dreje sig om et tocifret millionbeløb.
De tiltalte i sagen nægter sig alle skyldige. Sagen afgøres i løbet af de kommende måneder.