23948sdkhjf

72 timers varsel: Sådan forbereder dansk entreprenørgigant sig på katastrofen

Arkil er som en af de første aktører fra bygge- og anlægsbranchen blevet en del af Falcks Virksomhedsberedskab. Det handler om samfundsansvar, siger direktør

Som den første store entreprenør bliver Arkil en del af Danmarks nye virksomhedsberedskab, som Falck står i spidsen for.

Det handler om at kigge ud over egen næsetip og hjælpe det samfund, vi er en del af Michael Hansen, adm. direktør hos Arkil

Og hos den store entreprenør var der ikke den store tøven om at melde sig ind under beredskabsfanen og stå klar med hjælp og maskiner, da Falck henvendte sig.

- Vi lever i en tid, hvor vi hyppigt ser store oversvømmelser, andet ekstremt vejr og geopolitiske uroligheder. Det øger jo risikoen for, at vi på et tidspunkt løber ind i en uforudset krise herhjemme, siger Michael Hansen, der er adm. direktør i Arkil.

Han fortæller, at dialogen med Falck opstod i forbindelse med en anden opgave, og derfor blev de tidligt i processen, og som en af de første virksomheder, en del af virksomhedsberedskabet. Her er tankerne, at Arkil vil bistå med maskiner og personale i kritiske situationer, hvor myndighederne kan aflastes.

Skulle elnettet for eksempel blive ramt, vil Arkil kunne levere strømgeneratorer, ligesom entreprenøren også vil kunne bidrage med arbejdskraft, hvis vejnettet skulle blive beskadiget.

Her er tanken, at Arkil skal kunne stå til rådighed inden for 72 timer i et kriseområde. Nu ligger opgaven i at finde ud af, hvordan entreprenøren skal organisere sig, når hjælpen en dag bliver efterspurgt.

- Arbejdet, vi byder ind med, er velkendt arbejde for vores folk, mens vores grej også kan bruges. Det er heldigvis blevet godt modtaget af medarbejderne, og så mener jeg, at vi som virksomhed er forpligtet til at udvise samfundsansvar, siger Michael Hansen.

Kan lyde skræmmende

Der vil gå tid, før beredskabet er i fulde omdrejninger, men med udgangspunkt i eksisterende strukturer som politikredse, er man i virksomhedsberedskabet i gang med at undersøge, hvordan man kan hjælpe institutioner som plejehjem, hospicer og bosteder.

Alle steder med mange mennesker samlet, som kan blive udfordret af myndighedernes anbefalinger om at være selvforsynende i de tre dage.

Initiativet er bygget op omkring frivillighed og udover at få dækket materielle tab, er der ikke nogen økonomiske gulerødder at hente for medlemmerne.

- Det handler om at kigge ud over egen næsetip og hjælpe det samfund, vi er en del af. Som virksomheder har vi jo en rigtig stor interesse i, at vores samfund både er robust og fungerer. Også i en krisesituation. Ellers har vi i sidste ende heller ingen forretning, siger Michael Hansen.

Kort om Virksomhedsberedskabet

Virksomhedsberedskabet er et netværk af virksomheder fordelt på 12 beredskabskredse landet over. I forbindelse med en krise samarbejder medlemsvirksomhederne med hjælp fra en koordinator om at sikre færrest mulige konsekvenser for lokalmiljøet og samfundet.

Formålet er at understøtte det offentlige og kommunale beredskab ved at tilbyde hurtig og effektiv hjælp til landets mest sårbare borgere i krisesituationer.

Indtil videre tæller medlemslisten blandt andet store virksomheder som Salling Group, OK, Arkil og Davidsens Tømmerhandel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125