23948sdkhjf

Tager første spadestik til ny råstofplan

Råstofområdet er komplekst og præget af store udfordringer. Nu vil Region Sjælland have flere parter på banen i arbejdet med placering af nye råstofgrave og brug af den sjællandske undergrund

Knapheden på sand, grus og sten, behovet for øget genanvendelse og de udfordringer, råstofgravning kan medføre for lokalsamfund og miljøet.

Problemerne er kendte, så hvordan kan Region Sjælland sikre, at råstoffer som sand, grus og sten anvendes med omtanke? Og hvor skal de næste råstofgrave placeres i regionen?

De spørgsmål, og mange flere, stiller Region Sjælland nu myndigheder, borgere og andre interessenter frem mod udarbejdelse af en Råstofplan 2026. I en otte ugers høringsproces er der mulighed for at komme på banen.

- Vores råstoffer er begrænsede, og genanvendelse skal øges for at sikre en bæredygtig forsyning, siger Bruno Jerup (Ø), formand for Udvalget for Grøn omstilling, bæredygtighed og miljø, i en pressemeddelelse.

- Samtidig kommer råstofindvindingen tættere på beboede områder, og det er derfor vigtigt, at vi i fællesskab finder løsninger, der både tilgodeser samfundets behov samt tager hensyn til miljøet og dem, der bor tæt på råstofområderne, fortsætter han.

Regionerne er myndigheder på råstofområdet og har ansvar for at kortlægge og reservere områder til indvinding af primære råstoffer fra land, såsom sand, grus, sten, ler, kridt og kalk.

Region Sjælland bidrager ikke alene til eget forbrug. Som tidligere beskrevet bidrager regionen årligt med cirka fire mio. ton råstoffer af de godt syv mio. ton, som anvendes i hovedstadsområdet årligt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125