23948sdkhjf

Gruppe skal undersøge brandsikring i særligt vigtige historiske bygninger

Børsen ville torsdag være fyldt 400 år, men er delvist brændt, og derfor skal historiske bygninger sikres

Ny arbejdsgruppe skal undersøge, hvordan man bedst sikrer Danmarks vigtige historiske bygninger efter branden på det ikoniske Børsen, som torsdag ville være fyldt 400 år og har overlevet fire tidligere brande.

Det er første skridt i arbejdet med at se på, om de gældende regler er tilstrækkelige for at kunne beskytte vores særligt vigtige historiske bygninger.

- Vi skal gøre, hvad vi kan for at passe på Danmarks fælles kulturarv og historie. Branden på Børsen er en tragisk påmindelse om, at det handler om mere end mursten og mørtel, når vores fælles historie brænder, siger social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersen (S).

Brandsikring af ikoniske og historiske bygninger kan være svært at gennemføre uden at ødelægge eller ændre bygningerne for meget.

Derfor er det ifølge regeringen nødvendigt at samle fagfolk med både ekspertise i byggelovgivning og i bygningsfredningsloven.

- Det giver mig stadig et gys i maven, når jeg tænker på det flammehav, vi så, da Børsen brændte. Vi skal gøre alt for, at den tragedie ikke gentager sig. Vi har en særlig forpligtelse til at værne om vores historiske bygninger, siger fungerende kulturminister Christina Egelund (M).

Arbejdsgruppen forventes at være færdig 31. marts 2025.

Den er sammensat af repræsentanter fra Social- og Boligministeriet, Social- og Boligstyrelsen, Kulturministeriet og Slots- og Kulturstyrelsen.

/ritzau/

Artiklen er en del af temaet Brand i Børsen.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093