23948sdkhjf

Rådgiver savner simplere renoveringsregler i København: Nu inviteres der til møde med kommunen

En københavnsk rådgiver inviterer byggebranchens aktører til et åbent møde med Københavns Kommune, der skal bane vejen for en mere simpel proces i sagsbehandlingen af renoveringsprojekter

Sagsbehandlingen på byggesager i Københavns Kommune er flere gange tidligere blevet beskyldt for både at være for lang og for kompliceret.

Men det ønsker aktører i bygge- og ejendomsbranchen nu at lave om på. 

Derfor åbner rådgivningsvirksomheden Peter Jahn & Partnere torsdag den 19. september dørene og inviterer brancheaktører, bygningsejere, ejendomsadministratorer og andre interessenter til et åbent møde med Københavns Kommune.

Formålet er at forenkle byggesagsbehandlingen for grønne renoveringsprojekter, da man oplever, at bygningsreglementet favoriserer nybyggeri frem for renovering.

Det fortæller partner i Peter Jahn & Partnere Martin Daniel Nielsen i en pressemeddelelse.

- I det nye bygningsreglement er der lagt op til en tydeligere prioritering af renovering, end man ser det nu. Men vi har ikke tid til at vente til 2028, hvor man anslår, at det ser dagens lys, siger han med henvisning til, at der er i 2028 er lagt op til en genforhandling af Bygningsreglementet, der i højere grad prioriterer bæredygtige byggeløsninger.

Bureaukratisk proces trækker ud

Mødet kommer i kølvandet på, at Peter Jahn & Partnere sammen med ejendomsselskabet Dansk Financia i foråret kritiserede bygningsreglementet, som parterne mener, i sin nuværende form, besværliggør mulighederne for at udnytte tomme loftrum og lejemål i renoveringsprocesser.

Til mødet bliver Københavns Kommune repræsenteret af enhedschef Judith Furu-Grage.

- Vi er i mellemtiden nødt til at forstå kommunens processer, og de skal forstå vores, så vi får en mere strømlinet proces, når vi søger om byggetilladelse i de forskellige sager. Hvis ikke lovgivningen kan ændres, må vi jo handle os ud af det, lyder det videre fra Martin Daniel Nielsen.

Flere aktører har oplevet en stillestående og bureaukratisk snørklet proces, hvor man oplever, at processerne omkring grønnere byggeløsninger besværliggøres af kommume.

Der fortæller Per Solberg Hansen, der er adm. direktør i Dansk Financia.

Det har betydet, at flere af selskabets ejendomme står stille på grund af uklare tilbagemeldinger fra kommunen, hvilket gør det svært at komme videre.

- Bygningsreglementet er én ting, men selve ansøgningsprocessen er alt for præget af frem og tilbage. Både vi og vores rådgivere famler i blinde for at ramme noget, der bliver godkendt. Derfor håber jeg, vi kan skabe rammerne for en 'god byggesagsbehandling', hvor de bliver mere rådgivende, siger han i pressemeddelelsen.

Lange sagsbehandlinger i København

Generelt set har byggesagsbehandlingerne haft for vane at trække ud i hovedstadskommunen.

I den seneste opgørelse over ventetiden på byggesagsbehandlingstider fra Dansk Industri kan man se, at Københavns Kommune i gennemsnit brugte 103 dage på byggesagsbehandlinger i 2023. I 2022 var det 178 dage, hvilket dog følger den generelle tendens på landsplan, hvor behandlingstiden er faldende.

Kommunen er dog stadig et godt over det tidsmæssige landsgennemsnit, når det kommer til byggesagsbehandlinger, der ligger på 64 dage.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11