23948sdkhjf

Officielt: MT Højgaard sælger sidste del af forretningen i Portugal

MT Højgaard i et godt stykke tid arbejdet på at afvikle sin aktiviteter i udlandet, og nu er koncernen endegyldigt ude af det portugisiske marked efter salget af selskabet Seth

MT Højgaard solgte i oktober 2023 60 pct.-ejerandelen af koncernens portugisiske selskab Seth.

Købet var dog betinget af, at en række godkendelser fra konkurrencemyndighederne gik igennem. Det er de nu nu, og derfor er salget definitivt.

Det oplyser MT Højgaard i en pressemeddelelse.

Her lyder det, at alle myndighedsgodkendelser er opnået, og køber har stillet garanti for den udestående del af betalingen. Derfor er salget af Seth gennemført med virkning fra ultimo første halvår 2024.

Nettoindtægten af salget er 56 mio. kr. som dels er betaling for aktierne i Seth og dels er indfrielse af lån, som MT Højgaard Holding havde stillet til rådighed for virksomheden, men prisen modsvarer den indregnede værdi af investeringen.

- Vi er glade for, at vi sammen med vores mangeårige medejere af virksomheden har fundet en ny, langsigtet ejer af Seth, siger koncernchef Steffen Baungaard fra MT Højgaard Holding i en pressemeddelelse.

Seth har hovedsæde i Portugal og udfører bygge- og anlægsaktiviteter i flere afrikanske lande samt Portugal. Køber af virksomheden er den angolanske entreprenørkoncern Griner Engenharia.

- Med salget tager vi næste skridt i den kontrollerede afvikling af aktiviteterne i MT Højgaard International, og vi kan nu koncentrere os om at finde fornuftige løsninger for de sidste aktiviteter i Grønland, lyder det videre fra Steffen Baungaard.

Meldingen kommer dog ikke som et lyn fra en klar himmel, og Steffen Baungaard har tidligere fortalt åbent om afviklingsplanerne til Licitationen.

MT Højgaard oplyser, at salget ikke kommer til at påvirke holdingselskabets forventninger til årsresultatet, da det rapporteres som ophørende aktiviteter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062