23948sdkhjf

Sådan vil Hvidovre finansiere nyt stadion

Hvidovres fodboldstadion skal have en overhaling og der skal opføres et nyt atletikstadion. Arealsalg skal få penge i kassen til den kommunale del af panernen

Hvidovre Kommune vil bygge et nyt stadion til kommunens atletikudøvere og i samme ombæring åbne for en udbygning af det lokale fodboldstadion for private midler.

I den forgangne fodboldsæson lagde stadion i Hvidovre græs til superligakampe, men udbygningen skal sikre, at det lever op til de krav, Divisionsforeningen stiller til et fodboldstadion i Superligaen fra 2028.

- Med de visioner, vi nu lægger frem for et løft af dele af kommunens idræts- og fritidsfaciliteter, tager vi et stort skridt i en retning, der vil gøre rammerne for vores fællesskab her i Hvidovre endnu bedre, siger Hvidovres borgmester, Anders Wolf Andresen (SF), i en pressemeddelelse.

Han understreger, at de planer, der nu bliver lagt frem, er meget foreløbige skitser, der langtfra er tegnet færdige. Det arbejde skal i gang efter sommerferien, og her vil både idrætsklubber og foreningslivet blive taget med på råd.

Arealsalg

Planen er, at løbebaner og atletikfaciliteter flytter fra den nuværende placering på Hvidovre Stadion til en ny placering ved Strandmarkens Fritidscenter, godt 1 km syd for Hvidovre Stadion. 

Her skal der opføres et helt nyt atletikstadion, en atletikhal og moderne faciliteter til en række andre idrætsgrene og foreninger. Blandt andet en idrætshal med tilskuerpladser, der både skal fungere som skolehal for Langhøjskolen og som hal for kommunens idrætsforeninger.

Udover at adskille atletik og fodbold vil Hvidovre Kommune dermed give mulighed for en ud- og ombyygning af Hvidovre Stadion.

Stadionudvidelsen skal finansieres med privat kapital i samarbejde med fodboldklubben HIF A/S og finansieres således uden kommunale kroner, understreger kommunen.

Finansiering af de de nye faciliteter til atletik skal sikres via salg af tre områder ved Hvidovre Stadion til byudvikling.

Droppet plejehjem 

Området ved Strandmarkens Fritidscenter skulle egentlig have været brugt til at bygge et nyt plejehjem, men da det stod klart, at der alligevel ikke bliver brug for flere plejehjemspladser i det omfang, åbnede muligheden sig for at bruge området til noget andet.

Det tredje ben i projektet er anlæggelse af kunstgræsbaner på de eksisterende fodboldbaner ved Hvidovre Stadion, området ved Strandmarkens Fritidscenter samt et areal ved Langhøjskolen i det sydlige Hvidovre. De nye baner skal trække fodboldklubberne ud af hallerne i vintermånederne og på den måde skabe mere plads til andre sportsgrene i de indendørs faciliteter.

Skitserne er vokset ud af en aftale i sidste års budgetforlig om at adskille atletik og fodbold.

Når en foranalyser til realisering af stadionvisionerne er udarbejdet og har har været behandlet i Kommunalbestyrelsen efter sommerferien, skal visionerne konkretiseres i samarbejde med de lokale foreninger og idrætsklubber.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141