23948sdkhjf

Dansk tegnestue vinder international byudviklings-konkurrence

Det bliver Schmidt Hammer Lassen, der skal udvikle et af Luxembourgs tættest befolkede områder

Fra sort industri til grønt byområde. 

Det bliver med dansk indspark, når det tidligere industrikvarter Hollerich i Luxembourg skal transformeres. 

Schmidt Hammer Lassen Architechts har netop vundet en international konkurrence med samarbejdspartneren Assar Universum Architects. 

Der skal skabes en bydel med billige boliger på tværs af generationer kombineret med kommercielle, offentlige og kulturelle institutioner i området, der i dag er et af Luxembourgs tættest befolkede. 

- Vores forslag sigter mod at skabe en blandet by, hvor en bred vifte af funktioner fremmer fællesskaber på tværs af forskellige beboergrupper og giver dem en stærk følelse af tilhørsforhold til bydelen. Et sted, hvor folk kan føle sig hjemme, uanset om de bor der, bruger områdets forskellige offentlige funktioner eller blot passerer igennem i transit fra en offentlig transportmulighed til en anden, siger René Nedergaard, partner hos Schmidt Hammer Lassen, i en forberedt kommentar. 

Transport og grønne gårde 

Hollerich skal fremover præges af grønne korridorer, der skal forbinde alle bygningerne i det 42.000 kvm. store område. Naturen trækkes på den vis helt ind i gårdrum og dagligdag.

Beboelsesejendomme holdes i en mindre og mere intim skala med private gårdrum. Områdets højeste bygninger er placeret tættest på den nye station, der skal afhjælpe Luxembourgs infrastrukturudfordringer og samtidig fungere som et transitpunkt.

Schmidt Hammer Lassen står blandt andet bag en række kulturelle institutioner, eksempelvis Den Sorte Diamant i København, der i dag huser Det Kongelige Bibliotek.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125