23948sdkhjf

Entreprenør fundet: Jysk brandstation på vej

Kolding Kommune vil opføre en moderne brandstation på Kobbervej i Kolding. Underskriften er sat, og projekteringen er begyndt

Kolding skal have en ny brandstation. 

Det oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse. 

Det er List Byg, der er valgt som totalentreprenør, og underskrifterne er sat på papiret. Nu venter en spritny brandstation på Kobbervej i Kolding. 

- Det er dejligt, at processen går efter planen, så vi snart kan se frem til en nye brandstation. Vi har et stærkt brandberedskab i Kolding, der har brug for en fremtidssikret station, og det får vi altså om ca. halvandet år. Jeg ser frem til at følge byggeriet og glæder mig til, at det står færdigt, så beredskabet kan komme i nye, moderne rammer. På den nye placering er der let adgang til motorvejsnettet og en forbedret adgang til den nordvestlige del af kommunen, påpeger borgmester Knud Erik Langhoff, der også er formand for Beredskabskommissionen.

Lokal tegnestue 

Den nye brandstation er tegnet af det lokale arkitektfirma Tegnestuen Mejeriet A/S i samarbejde med Rambøll. Stationen kommer i alt til at fylde 1.900 kvm. fordelt på to sammenhængende bygninger - en garage og en administrationsbygning, der foruden selve administrationen også kommer til at rumme øvrige faciliteter, en brandstation har behov for. 

Den nye brandstation skal ifølge kontrakten med Kolding Kommune kunne tages i brug omkring 1. december 2025. Projekteringen er nu undervejs, og spaden forventes at blive stukket i jorden i løbet af efteråret.

Kolding Kommune kommer til at eje bygningen, som beredskabet skal leje sig ind i. 

Anlægssummen er anslået til 47 mio. kr. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109