23948sdkhjf

Vil bygge spritnyt boligområde: Kommune køber stort havneareal

Sønderborg Kommune har købt et stort areal på Augustenborg Havn, så kommunen nu ejer hele arealet på havnen, hvor man vil bygge et helt nyt boligområde på det 13.000 kvm store areal

Sønderborg Kommune har taget et afgørende skridt mod at omdanne Augustenborg Havn til et moderne boligområde ved at købe DLG-bygningerne på havnefronten. 

Det nye køb omfatter to imponerende kornsiloer og et historisk pakhus, der tilsammen udgør et betydeligt areal, som vil være afgørende for gennemførelsen af udviklingsplanen for havnen fra 2023.

Med dette køb udvider Sønderborg Kommune sin ejendomsportefølje på havneområdet med 5.368 kvm, hvor man i forvejen ejer omkring 8.000 kvm.

Borgmester Erik Lauritzen (S) udtrykker sin tilfredshed med købet og fremhæver betydningen af at sikre en bæredygtig og attraktiv udvikling af området.

- Nu kan vi bedre disponere over området på Augustenborg Havn og give en fremtidig køber af arealet en sikkerhed for, at et boligprojekt kan gennemføres, siger Erik Lauritzen i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Med andre ord er det her et meget væsentlig skridt i at transformere Augustenborg Havn til et kystnært og attraktivt boligområde, siger han.

Del af en udviklingsplan

Planen er at udbyde det samlede areal til boligformål gennem en offentlig udbudsrunde, hvor kommunen vil garantere, at boligudviklingen går hånd i hånd med byens strategier og målsætninger.

Det forventes at ske inden for de næste par år, da en lokalplan og andre nødvendige tilladelser vil være på plads inden salgsstart.

Desuden vil en kommende køber være ansvarlig for nedrivning af eksisterende bygninger og genanvendelse af materialer for at sikre bæredygtighed i det kommende boligprojekt.

I 2023 udarbejdede Sønderborg Kommune en ambitiøs udviklingsplan for Augustenborg Havn med input fra lokale foreninger og interessegrupper.

Planen inkluderer en dispositionsplan, der sikrer at både offentligt og privat areal udnyttes effektivt, samtidig med at infrastrukturelle behov som adgangsveje og rekreative områder prioriteres.

- Det forventes, at området sælges videre med bygninger, så en kommende køber står for nedrivning og kan genanvende de nedknuste byggematerialer på stedet i det kommende boligprojekt, så vi også får tænkt bæredygtighed ind i projektet, supplerer Sønderborg Kommunes viceborgmester Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti i pressemeddelelsen.

Tilbage i 2023 udarbejdede Sønderborg Kommune en udviklingsplan for Augustenborg Havn med en dispositionsplan, som forudsatte at både det private og kommunale areal udvikles sammen, så vejadgang og rekreative arealer blev sikret for hele havneområdet.

Planen for havneområdet vil som sagt blive iværksat over de kommende år, og forventes at være et stort skridt mod at opnå målet om at tiltrække 77.000 borgere til området inden år 2030.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.102