23948sdkhjf

Nye millioner til udvikling af små virksomheder og projekter

En donation på 10 millioner kroner sikrer programmet Værdibygs arbejde med udvikling af byggeriets processer de kommende år

Gennem 15 år har udviklingsprogrammet Værdibyg arbejdet med at styrke samarbejde og processer i byggeriet for at fremme værdiskabelsen og øge produktiviteten i branchen. 

En ny bevilling på 10 mio. kr. fra Realdania er nu med til at sikre, at Værdibyg kan fortsætte arbejdet de næste fire år.

- Værdibygs arbejde for at forbedre byggeriets processer rammer det sted i byggeriet, hvor alle parter har gavn af samarbejdet, men hvor de enkelte parter ikke selv kan ændre noget, udtaler forperson for Værdibygs styregruppe, Inge Ebbensgaard, i en pressemeddelelse.

Til daglig er hun informationschef og chef for byggeri og byggepolitik i Foreningen af Rådgivende Ingeniører – FRI.

- Det er også derfor, at alle byggeriets brancheorganisationer stadig er aktive deltagere efter 15 år, tilføjer hun.

Bag Værdibyg står brancheorganisationerne BAT-Kartellet, Bygherreforeningen, Danske Arkitektvirksomheder, DI Byggeri, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Konstruktørforeningen og Tekniq Arbejdsgiverne.

Med initiativet tager byggeriets toneangivende organisationer fat i problemer og udfordringer i byggeriet.

De mindre i fokus

Byggeriet og anlægsbranchens processer og samarbejde er fortsat det centrale omdrejningspunkt for Værdibygs arbejde, men der vil være særlig opmærksomhed på at skabe effekt i hele branchen.

- Det er anderledes at bygge store og langvarige byggeprojekter end mindre. Vi skal derfor også være der for de mange mindre projekter og aktører, siger Inge Ebbensgaard.

- Vidensniveauet i hele branchen, inklusiv de mindre projekter, skal løftes og med et særligt fokus på den grønne omstilling, der stiller nye krav til processer og samarbejde, uddyber forpersonen.

Værdibygs fokus i 2024-2027

Bevillingen fra Realdania bakker op om Værdibygs nye strategi for 2024-2027. 

De strategiske fokusområder for Værdibyg vil i perioden være:

  1. Udvikling og forankring af byggeriets bæredygtige omstilling
  2. Styrke de små og mellemstore projekter og virksomheder
  3. Forenkling af byggeriets processer
  4. Nye veje til bedre samarbejde og organisering

Kilde: Værdibyg

Ifølge programdirektør i Værdibyg, Rolf Simonsen, har bevillingen fra Realdania kæmpe betydning for, at Værdibyg fortsat kan udvikle byggeriets processer og samarbejde.

Han uddyber betydningen af gruppens nye strategiske mål:

- Det nye fokus på de små og mellemstore virksomheder stiller nye krav til de anbefalinger, vi kommer med, og til vores formidling. Vi er allerede i gang med at udvikle nye formater, som er målrettet de virksomheder, der ikke har de samme personaleressourcer, som de store, til at optage ny viden i organisationen, siger Rolf Simonsen. 

- Her skal vi komme hurtigere til anbefalinger og brugbare værktøjer, som den travle ejerleder af en mindre håndværks- eller rådgivervirksomhed nemt kan drage direkte forretningsmæssig nytte af, fortsætter programdirektøren.

Værdibyg kort fortalt

Værdibyg er et udviklingsprogram i byggeriet, som finder og udvikler en ny fælles praksis for byggeprocessen på tværs af byggeriets aktører. 

Siden 2008 har Værdibyg udviklet og udgivet mere end 80 vejledninger og publikationer med anbefalinger til byggeriets processer. 

Bag Værdibyg står brancheorganisationerne BAT-Kartellet, Bygherreforeningen, Danske Arkitektvirksomheder, DI Byggeri, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Konstruktørforeningen og Tekniq Arbejdsgiverne.

Kilde: Værdibyg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11